I alt 34 nordnorske investorer, deriblant bardudølene Robert Strømsør og Knut Bjørnar Braathen, lanserte i fjor høst det første nordnorske mobilselskapet i landet, Saga Mobil.

– Det som skiller oss fra alle de andre er kjærligheten til Nord-Norge. Vi ønsker å bedrive verdiskaping i landselen, utvikle nordnorske arbeidsplasser og vi er kommet for å bli, fortalte Braathen, som er daglig leder i selskapet, til Folkebladet da selskapet startet opp virksomheten.

Tromsø står for tur

Det løftet ser det ut til at han og de andre nordnorske investorene akter å holde. Siden lanseringen har de etablert kundeservice på Setermoen og salgsavdeling i Mo i Rana.

– I takt med at vi vokser i et utstrakt nordnorsk marked, vil vi også etablere salgsavdelinger andre steder i landsdelen. Vi ønsker alltid å være nært kundene våre, sier Braathen.

Som et ledd i denne prosessen, står nå en Tromsø-etablering for tur.

Leter etter lokaler

– I første omgang vil avdelingen ha to ansatte, men vi regner med en utvidelse av staben etter hvert som etterspørselen øker, utdyper han.

Avdelingen vil ha ansvar for salg av Saga Mobils bedriftsløsninger til eksisterende og nye kunder i regionen.

Det er ennå ikke avgjort nøyaktig hvor salgsavdelingen i Tromsø vil ligge.

– Vi jobber ennå med å finne egnede lokaler. Vi har en dialog med flere potensielle husiere, sier Braathen, og fortsetter:

– Vi håper å være på plass før sommerferien, men helst før den tid.