Førstkommende fredag deler Nord-Norges arkitektforening, i samarbeid med Nordnorsk design- og arkitektursenter (NODA), ut Nordnorsk Arkitekturpris. Det skjer i de gamle og tomme lokalene til Vinmonopolet i Sentrum terrasse.

LES OGSÅ: Tromsø-arkitekt hentet hjem nok en prestisjepris

– Eierne av lokalet er en av våre medlemmer. Vi ønsket å ta i bruk et lokal som står tomt for å vise litt hva man kan gjøre med et slikt rom. På fredag vil vi ha utstilling her med samtlige prosjekter som er nominert, og kombinere prisutdelingen med et av våre populære fagarrangementer «Påfyll». Vinneren av prisen vil holde et lengre foredrag om selve prosjektet, så det blir en overraskelse for dem som kommer, forteller Michele Renee Widerøe, daglig leder i NODA.

Bredde

Sara Normann Lund, som er jurymedlem for prisutdelingen, er svært fornøyd med bredden årets nominerte representerer.

– Det er en lang historie bak prisen, og for første gang vil vi fremheve vinneren ved å foreslå dem som kandidat og melde dem på til større nasjonale arkitekturpriser, sier Lund, og fortsetter:

– Målet med prisen er å fremheve nordnorsk arkitektur. Charlottenlund Aktivitetspark er kanskje ikke det første du tenker på hvis jeg sier arkitektur, men landskapsarkitektur er også viktig å fremheve.

Utstilling

Kommunestyremøte i Tromsø vedtok nylig å opprette kommunal pris for god arkitektur, og utstillingen av prosjektene fra årets Nordnorsk arkitekturpris vil stå tilgjengelig i en periode på rådhuset.

– Det skjer mye på arkitekturfronten, både her i byen og i resten av landsdelen. Vi håper mange er nysgjerrig og ønsker å komme på fredagen. Det blir et ganske unikt innblikk i prosessen bak vinnerprosjektet, og utstillingen i seg selv er verdt turen. For dem som ikke har anledning, så vil Tromsø kommune ta inn utstillingen på rådhuset i etterkant. Dermed vil den være tilgjengelig der i to uker etter utdelingen.