Etter å ha vært daglig leder for Tindgutan Fotballklubb i en årrekke, har Øystein Jensen nå tatt overgang til serveringsbransjen.

Tar gjerne dassen

1. mars ble han eier av Kaffekroken på Pyramiden, en kafé han håper både kan bli et levebrød for ham selv og de ansatte, og ikke minst gi klingende mynt i klubbkassa til TUIL.

– Fra og med 1. april skal jeg gi TUIL ei krone per kaffekopp jeg selger. TUIL er klubben i mitt hjerte, og jeg håper å selge mellom 25.000 og 35.000 kaffekopper i året, sier 28-åringen.

Nå kan han smykke seg med tittelen daglig leder, og har laget ny logo og nytt navn til kafeen. 9020 Kaffekroken blir det nye navnet, med bare en kaffekopp og 9020 i logoen.

– Selv om jeg er daglig leder, kommer jeg ikke til å gå rundt og sjefe. Jeg er flink til å vaske. Dersom dassen trenger renhold, gjør det gjerne selv, uten å kommandere andre ansatte til å gjøre det.

Lange dager

Kafédriften er ennå i en innkjøringsfase, med opplæring av ansatte, sette seg inn i lover og regler, gjøre avtale med vareleverandører og planlegging av meny.

– Jeg fikk fire dagers intens opplæring av den forrige eieren og familien hans. Siden har jeg jobbet fra ni til 12 timer daglig med å få ting på plass. Jeg har laget meg en «juksebok» for å se i dersom jeg lurer på noe.

Selskapet han har stiftet heter Daniello, satt sammen av fornavnene til sin datter og sønn på henholdsvis åtte år og seks måneder.

Har planer

– Det er mye å sette seg inn i. Jeg må lese mer om HMS (helse, miljø, sikkerhet, red.anm.), men samtidig synes jeg både er gøy og spennende. Jeg skal ta godt vare på stamkundene til Kenneth (den forrige eieren, red.anm.). Jeg ønsker å plassere ut blomster rundt området med bord og stoler for å gjøre det koseligere og at folk slipper å sitte på utstilling.

Det mangler ikke på ønsker og ideer hos Andreas Jensen om hva han kan få til. Foreløpig setter manglende avtrekksvifte begrensninger på hva han kan lage av mat, men en isdisk rett på den ene siden av kafeen, rett ved inngangen til Pyramiden, står høyt på ønskelista.

– Det har jeg veldig lyst på, tenk deg alle barna som kommer inn og får lyst på is.

Ikke for pengenes skyld

Han forventer ikke å bli rik på kafédriften. Drivkraften er lysten på å jobbe etter å ha vært jobbsøker ei god stund.

– Jeg var lei av å sitte hjemme og søke jobber. Jeg blir ikke rik, men det går rundt. Det er dritartig, og jeg håper jeg kan si det samme om tre år, sier Øystein Jensen.

opplæring: Joachim Bratteng er foreløpig fersk bak disken og får opplæring i hvordan han blant annet lager eggerøre. Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø
Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø