14. mars er dagen for jobbmessa i Tromsø. Det er dagen der potensielle arbeidssøkere kan møte sin nye sjef og komme seg et steg nærmere arbeidsmarkedet.

– I år vil arenaen, hvor vi lar arbeidsgivere og potensielle arbeidssøkere møtes, ha en helt annen dimensjon enn tidligere. Vi har arrangert jobbmessa før, men ikke i samme omfang og størrelse som i år, sier Geir Jakobsen Nav-leder i Tromsø.

The Edge

Clarion Hotell The Edge har jobbet tett med Nav tidligere, men nå har hotellkjeden tatt samarbeidet et steg videre.

– Vi har jobbet sammen fra vi åpnet hotellet, og vi deltok på jobbmessa når den var på rådhuset. Nå er vi glade for at jobbmessa har blitt så stor at den passer perfekt inn hos oss, sier hotelldirektør Øyvind Alapnes.

Jakobsen er glad for at jobbmessa blir større for hvert år og er positiv til de nye lokalene.

– Vi har tatt i bruk storstuen her i Tromsø. Det er viktig for oss å markere oss for arbeidsgivere og arbeidstakere, da vi ønsker å vise byen at vi er en aktiv aktør for å få flere ut i jobb, sier han.

Etterspør arbeidskraft

Bedriftene som deltar på jobbmessa har som regel et ønske om å kartlegge markedet for å se om det er aktuelt å ta inn ny arbeidskraft.

– Vi har en god miks av bedrifter, men i år har vi fokusert på de næringene som har størst behov. Det er innenfor transportnæringen, reiselivssektoren, helse- og omsorgssektoren og bedrifter innen bygg- og anleggssektoren, sier Nav-lederen.

Han ønsker å gi bedrifter som trenger arbeidskraft muligheten til å møte dem som er på jakt etter jobb.

– Tirsdag braker det løs med flere relevante bedrifter enn før. Vi håper at det dukker opp mange potensielle arbeidssøkere. Der får de en gyllen mulighet til å komme seg inn på arbeidsmarkedet, påpeker Jakobsen.

Samarbeid med fordeler

Arbeidsledigheten er lav i Tromsø målt med resten av landet, og det er stor etterspørsel etter arbeidskraft innenfor flere bransjer i Nord-Norge.

– Reiselivet i Tromsø går som det suser. Det viser alle tall målt mot resten av Norge og Skandinavia. Det er liten tvil om at vår bransje trenger flere folk, og skal man drive et internasjonalt topphotell i Tromsø er vi totalt avhengig av lokal og utenlandsk arbeidskraft, sier Alapnes.

The Edge åpner dørene for å gi bedrifter og potensielle arbeidssøkere en møteplass, men de har også som mål å få noe ut av jobbmessa selv.

– Vi som alle andre som deltar på jobbmessa har et kynisk behov for mer arbeidskraft. Målet er å vise at det finnes næringer i Tromsø som vokser og vi har håp om å få flere lokale inn i reiselivsnæringen, sier Alapnes.

Studenter

Jobbmessa er et gratis tilbud fra Nav til arbeidsgivere og innbyggere i Tromsø. Tilbudet gjelder også for jobbsøkere fra resten av Norge, som måtte ønske å prøve mulighetene i Nordens Paris.

Riikka Maria Rytinki, rekrutteringsrådgiver i Nav Tromsø, mener båndene som knyttes mellom arbeidsgivere og arbeidssøkere på messa kan være avgjørende for sistnevnte gruppe.

– Det kan være det som skal til for å få seg jobb, sier hun.