Ifølge det internasjonale revisjons- og rådgivningsselskapet KPMG er cybertrusselen vår tids største og mest uforutsigbare, og den rammer både store og små virksomheter.

Målet for cyberkriminelle er å få tak i sensitiv og konkurransekritisk informasjon. Dette gjøres gjennom målrettede dataangrep.

De virksomhetene som derimot kartlegger og overvåker trusselbildet og etablerer gode sikkerhetsrutiner, kan gjøre cybersikkerhet til en strategisk konkurransefordel, skriver Vilhelm Hoel, leder for selskapets rådgivningssatsing i Nord-Norge, i ei pressemelding.

– For å få til dette, trenger flere ledere riktig kunnskap og kompetanse, og det er her Terjes bakgrunn kommer inn, forteller Hoel, og legger til at Wold er en svært erfaren og dyktig leder og teknolog med spesialisering innen cybersikkerhet.

– Med ham på laget er vi i ferd med å bygge et sterkt fagmiljø som våre kunder raskt vil dra nytte av.

En drømmesituasjon

Wold kommer fra Invenia AS, som de siste årene har jobbet med utvikling av krypteringsverktøyet Ensafer. I 2015 fikk selskapet patentert sikkerhetsløsningen i USA.

– Jeg har lenge hatt lyst til å bruke min fagkunnskap og ledererfaring i et internasjonalt selskap, og gleder meg derfor til å jobbe med cybersikkerhet i KPMG. De er ledende på området globalt og satser tungt også nasjonalt. Det gir meg mulighet til å satse på dette med base i Nord-Norge, sier Terje Wold.

Invenia-samarbeid

Han overlater nå daglig ledelse i eget selskap til sin utviklingssjef Trygve Hardersen, samtidig som det inngås et strategisk samarbeid mellom KPMG og Invenia.

Ifølge Vilhelm Hoel er det en sterk kombinasjon som skal gi en felles satsingen på cybersikkerhet i Nord-Norge.

– Det er så viktig og interessant at jeg sikter mot en doktorgrad på det området med basis i KPMG sin globale virksomhet, noe som var medvirkende til at jeg sa ja til stillingen, sier Wold.