I løpet av februar hadde hotellene i Tromsø en kapasitetsutnyttelse, det vil si hvor mange av hotellrommene som var opptatt, på hele 91,7 prosent.

– Dette er ekstremt høyt sammenlignet med resten av landet. Sammenligner vi dette med for eksempel hotellet på Fornebu, så hadde de en kapasitetsutnyttelse på 66,5 prosent, forteller Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting.

– Helt unikt

I løpet av januar og februar i år var det ingen andre byer som kunne måle seg med Tromsø.

– Det er nordlysturismen som hotellene i Tromsø selv melder er hovedårsaken til den store pågangen. Man ser det er mange som vil til Tromsø fra november til langt ut i mars måned. Det er helt unikt. I tillegg har hotellene i Tromsø nesten fullt i julen, mens de fleste andre store byer i Norge setter kapasiteten ned, sier Wiederstrøm.

– Tromsø kommer høyt opp

Wiederstrøm utelukker ikke at kapasitetsutnyttelsen som Tromsø har opplevd i februar er noe av det meste som har vært i Norge noensinne.

– Jeg vil i alle fall tro at Tromsø kommer ganske høyt opp på listen, for dette er ekstremt. Det kan tenkes at kapasitetsutnyttelsen var høyere under OL i Lillehammer.