Administrerende direktør for Rema Kategori og innkjøp, Lars Kristian Lindberg, var torsdag i Tromsø for å få på plass de siste detaljene før avtalen med Mack var i mål. De har forhandlet i flere måneder og det har tidvis vært svært steile fronter mellom partene.

– Det er ikke unormalt at man forhandler over en lengre periode, men vi har hatt veldig god dialog den siste tiden. Vi har strukket oss langt for å komme til enighet, og er veldig glade for avtalen som nå foreligger. Dette er bra for oss, Mack og kundene våre, sier Lindberg til iTromsø.

– Betydelig omfang

Macks produkter vil fremdeles ikke være tilgjengelig i Remas butikker utenfor Nord-Norge, men den nye avtalen sørger for at produktene deres vil ha økt synlighet i Rema-butikkene i nord.

– Mack vil ha et betydelig omfang i butikkene våre i de tre nordligste fylkene. Vi vil selge alle deres viktigste produkter og de som betyr mest for kundene våre, og de vil få økt synlighet i hyllene, sier Lindberg.

LES OGSÅ: Folket raser mot Rema 1000s «bestevennordning»

– Intensjon hele veien

Lindberg forteller om god stemning blant Remas kjøpmenn i nord etter at nyheten om enigheten ble annonsert. Han forteller også at engasjementet til folket i nord har vært en av grunnene til at de har strukket seg så pass langt som han mener de har.

– Vi har hele veien hatt intensjon om at Mack skulle være en sterk aktør hos oss i nord, men det er ingen tvil om at engasjementet til folket har vært en tydelig tilbakemelding fra forbrukerne og en av grunnene til at vi har strukket oss så langtsom vi har. Kundene våre ønsker Mack i butikkene våre, så nå får vi håpe at de som har engasjert seg også handler Mack hos oss, sier Lindberg.