Byggeoppdraget fra den landsdekkende leverandøren av profesjonelle helikoptertjenester var å bygge ei transporttralle for helikoptre.

– Det har vært et spennende og lærerikt prosjekt å jobbe med. Vi har lært mye og det er godt å gjøre noe annet enn bare vanlige sveiseoppgaver, sier Nikolas Olsen (17) og Eirik Hauan Løvli (17).

Industriteknologi

Sikkerhetsopplæring: Her får industriteknologi-elevene de siste instruksjonene, før de skal fly over Tromsø.

Elevene går siste året på Ishavsbyen videregående skole, og de var aldri i tvil på om de skulle takke ja til oppdraget.

– Prosjektet hørtes veldig artig ut. Vi var sikre på at vi skulle klare det, også hadde vi lyst til å bidra. Når vi ser resultatet vil jeg påstå at vi har fått det ganske bra til, påpeker Løvli.

Svein Rikardsen er en av lærerne på industriteknologi linja. Han er ekstremt fornøyd med innsatsen og håper dette åpner opp muligheter for guttene i arbeidslivet.

– Vi ble oppringt av Helitrans og fikk tilbudet om å lage ei transporttralle for helikoptrene deres. Elevene tok tak i prosjektet fra første stund og har styrt hele prosessen med overvåking fra faglærere, forklarer han.

Luftig belønning

Strålende fornøyd: Stian Aagnes, lastemann og pilot i Helitrans, er strålende fornøyd med den nye transporttrallen. Han håper at samarbeidet med industriteknologi-linjen på Ishavsbyen videregående skole kan fortsette.

Videregåendeelevene begynte arbeidsprosessen i slutten av oktober i for og fredag overleverte de transportvognen til Helitrans.

– Tanken var at vi måtte ha ei ny tralle og da hadde vi lyst til å prøve noe nytt. Da tenkte vi å gi elevene denne muligheten. De har levert oss en tralle som tåler dobbelt så mye som våre største maskiner, sier Stian Aagnes, lastemann og pilot i Helitrans.

Belønningen fra Helitrans og piloten var å ta med de fem skoleelevene på en halvtimes helikoptertur.

– Vi gleder oss stort til å sitte på i helikopteret. Ingen av oss har gjort det før, så dette blir en ny opplevelse. Det har vært en gulrot fra vi begynte arbeidet og nå skal det bli gøy å se Tromsø fra lufta, sier guttene.

Godt samarbeid

Tromsø fra lufta: Sisteårselevene fikk luft under vingene og fikk se Tromsø fra lufta, som belønning fra Helitrans som driver helikoptertjenester.

Helitrans og Ishavsbyen videregående skole er godt fornøyd med samarbeidet, og åpner opp for at det kan bli flere slike oppdrag ved en senere anledning.

– Vi kommer til å ha flere slike prosjekter som vi ønsker hjelp til. Når vi ser det formidable resultatet håper vi å kunne fortsette samarbeidet, sier Aagnes.

Ny Transporttralle: Helitrans splitter nye transporttralle for deres helikoptre.
Luftig belønning: Fra venstre står Marius Skogeng (17), Karl Fredrik Karlsen (17), Nikolas Olsen (17), Eirik Hauan Løvli (17) og Banyamin Jafari (24) klare til motta sin belønning for å ha bygget ei ny transporttralle for helikoptre. Belønningen var en halvtime i helikopter. Alle foto: Michael Jensen