Mandag 6. mars omkom Lars Johan Lingrasmo (83) i en front mot front-kollisjon ved Hundbergan på E8.

Lingrasmo og hans kone kom kjørende langs E8 i retning Fagernes i deres Toyota. Da de var like ved avkjøringen til Minken industriområde i Ramfjord, kom en Volkswagen Passat over i feil kjørefelt. Lingrasmo omkom i kollisjonen.

Hans kone og føreren av Passaten ble alvorlig skadet. I tillegg ble ei kvinne lettere skadet etter at hun kjørte inn i bakenden til ekteparets bil.

Kom over i feil kjørefelt

Føreren av Passaten, en mann i 30-årene, ble dagen etter dødsulykken siktet for uaktsom kjøring. I tillegg har politiet gjort midlertidig beslag av førerkortet til mannen.

Obduksjonsrapport

POLITIJURIST: Linn Eidissen. Foto: Maria Holm Simonsen/Folkebladet

Politiet har nå fått den foreløpige obduksjonsrapporten av den avdøde.

– Ifølge den, tyder alt på at Lingrasmo døde på grunn av skadene han ble påført i kollisjonen, sier Eidissen til iTromsø.

Politijurist Linn Eidissen uttalte til iTromsø 10. mars at de ville vurdere en utvidelse av siktelsen mot mannen i 30-årene. Hvorvidt det blir en utvidelse av siktelsen eller ikke, er noe Eidissen ikke vil kommentere på nåværende tidspunkt.

Etterforskes videre

Et av de sentrale spørsmålene i saken er hvorfor Passaten havnet i feil kjørefelt. iTromsø har tidligere skrevet at undersøkelsene som ble gjort på stedet og på kjøretøyene ikke ga noen forklaring på det.

Det var heller ingen teknisk svikt på de involverte bilene. Eidissen vil på nåværende tidspunkt ikke gå inn på om vitneavhørene har gitt svar på spørsmålet.