iTromsø omtalte i juni 2016 at Garderobemannen var på jakt etter lokaler i Tromsø. De hadde da lyst ut stillingen som butikkleder for nyetableringen, og hadde som mål å åpne dørene allerede i september eller oktober samme år.

Nå, etter over ni måneder på jakt etter riktige lokaler i byen, har de fortsatt ikke kommet i mål.

– Dessverre har vi ikke funnet lokaler. Det kan være det dukker opp noe snart, men vi sliter med å finne lokaler som har kombinasjonen mellom lager og butikk, samt riktig størrelse, sier Magnus Bråten, utviklingssjef hos Garderobemannen.

– Sentrum uaktuelt

De har vurdert flere lokaler, hovedsakelig på Langnes, men grunnet det de mener er for høy leiepris og andre krav, blant annet størrelse og takhøyde, så har tromsøetableringen latt vente på seg.

– Det har stoppet opp et par steder. Sentrum er uaktuelt for oss, men vi ser også på Stakkevollveien som et aktuelt sted, sier han.

Landsdekkende

Garderobemannen, som er en av Norges største garderobe-kjeder, har i alt 23 butikker i Norge. Bråten forklarer at det er viktig for dem å få på plass en butikk i Tromsø.

– Tromsø er den største byen i Nord-Norge, så derfor er det viktig for oss. Det er mange folk som bor der, det er lav arbeidsledighet og stor kjøpekraft. I tillegg vil vi være en landsdekkende kjede. Vi er klar til å åpne, men vi må finne riktig sted til riktig pris, sier han.