Føreland har drevet franchisene Lakkbar både på Nerstranda og Jekta de siste årene, og legger nå ned Lakkbar på Jekta for å flytte inn i nye lokaler i første etasjen med egen butikk.

– Jeg har alltid hatt et ønske om å drive min egen butikk, men jeg hadde ikke så mye erfaring innenfor skjønnhetsfeltet da jeg gikk i gang. Da var det veldig greit å starte med en franchise. Jeg driver et enkeltmannsforetak som coach og hovedgeskjeft, så dette er mest noe jeg gjør på siden, sier Føreland.

Drop-in

Den travle trebarnsmoren har nå fem ansatte og beholder Lakkbaren på Nerstranda. Den nye butikken er helt frittstående fra det, og tilbyr både timebestilling og drop-in.

– Sistnevnte var hele grunnen til at jeg starter med dette. I utlandet finnes det hundrevis av plasser hvor du bare kan stoppe innom for å få fikset negler og bryn, mens her hjemme måtte du bestille i god tid og planlegge rundt avtalen. Vi vil tilrettelegge for at man kan være litt mer spontan og stoppe innom når man er lei av å shoppe.

Også for menn

Beautybar åpnet dørene torsdag og tilbyr manikyr, pedikyr, mange forskjellige neglebehandlinger, vippeextensions, bryn-behandling, samt voksing både her og der. Føreland har også spesifisert at de tilbyr behandlinger for menn i håp om at de også lar seg friste.

– Klart det finnes menn som ønsker å fjerne uønska hår og å få ordnet føtter og hender, men det bare virker som om det er litt høyere terskel for dem å ta det steget. I vårt nye lokal er det mer lukket og man sitter mindre på utstilling, så jeg håper det hjelper noe. Jeg både håper og tror kjønnene blir mer likestilte innenfor skjønnhetsbehandlinger også med tiden, sier Føreland.

Vil starte skjønnhetsakademi

De neste ukene vil Føreland fokusere ekstra på den nye butikken og få alt på stell opp mot høysesongen, som er rundt sommerferien. Etter hvert håper hun å starte opp et skjønnhetsakademi her i byen.

– Vi har mange tilbud under utvikling og som vil innføres over de neste ukene. Med tiden ønsker jeg også å opprette et skjønnhetsakademi for både folk i bransjen og privatpersoner. Vi har mye å lære bort og vet at det er mange som vil lære, og Tromsøs burde definitivt ha sitt eget skjønnhetsakademi, sier Føreland.