Vennene fra henholdsvis Marseille og Paris møttes midt på gaten i den franske hovedstaden for tre år siden. 23-åringen var på haiketur og ba om tak over hodet.

Fikk se nordlyset

– Da vi startet hjemmefra 27. januar, var målet å komme til Tromsø. På internett så vi at det var nordlyshovedstaden og dit ville vi, sier Julie entusiastisk og forteller om den fantastiske opplevelsen.

Veien nordover har vært kronglete. Først til Belgia og Nederland. Deretter ble Tyskland og Danmark besøkt. I Oslo møtte de en belgisk jente hvor de fikk bo. Til slutt betalte hun togbillettene til Fauske.

Via Andenes

– Der møtte vi en mann som ga oss skyss – av alle steder – til Andenes. Da vi fortalte vår historie – at vi reiste uten penger – satte han oss på et fly til Tromsø.

Julie og Clément har stort sett hatt tak over hodet på reisen nordover. Bortsett fra én natt da de lå på en strand i Lofoten.

– Det ble en kald fornøyelse, kommer det kjapt fra begge.

Fikk hotellrom

Vennene lever under mottoet at de kun kan få et nei når de ber om noe.

– Vi har fått spise – både på Emmas og Suvi. Natt til fredag fikk vi bo på Aurora Hotel. Der prøvde vi boblebadet på taket – i snøvær – og fikk både kveldsmat og frokost.

– Vi ønsker å bevise at du kan reise uten penger. Underveis har vi erfart at det finnes utrolig mange, hyggelige mennesker rundt om.

Stoler på oss

– Der vi har fått husly, har vi fått ta del i folks liv. De har stolt på oss.

Julie forteller at de også har jobbet for kost og losji.

– Og så har vi oppsøkt dagligvarebutikker – spesielt i Norge – hvor vi finner masse, fullgod mat i søpla. Det er utrolig hva som kastes.

23-åringen begynner å bli en globetrotter – sin unge alder til tross. Så sent som i fjor kom hun tilbake fra en to år lang sykkeltur til Australia.

Neste mål

På spørsmål om hvor neste mål går, svarer Clément:

– Vi skal oppsøke Hurtigruten for å be om haik til Nordkapp. Klarer vi det, er mye av målet med turen oppnådd.

– Men vi vet ikke når Norges-eventyret slutter. Vi trives her, sier den franske duoen som i hjemlandet er studenter.