UiT-student Cathrine Bruvold er sammen med studentene Karoline Hauan og Ådne Stenberg Vik klar med sitt eget seminar for unge innovatører i byen. 27. april kommer foredragsholdere fra Oslo for å bidra til økt interesse i gründermiljøet i byen.

– Jeg lurte på hvorfor det ikke var noe av dette i byen. Dermed tok jeg selv grep og startet mitt eget seminar, sier Bruvold, som studerer ledelse, innovasjon og marked ved UiT.

FOREDRAGSHOLDER: Silje Landevåg, som står bak Get Inspired kommer innom Cathrines seminar.

Vil ha erfaring

Med 150 deltakere på Studentsamfunnet Driv, til en billig penge, håper hun at de som sitter inne med gode ideer skal få inspirasjon til å gå videre med sine prosjekter.

– Jeg vil ha både næringsliv og studenter til stedet. Get Inspired-gründeren Silje Landevåg, som omsatte for 115 millioner i fjor kommer, kommer. I tillegg kommer Reinholdt Brederup for å snakke om teknologiske fremskritt og trender, sier Bruvold, som gjør dette utelukkende for å få erfaring innenfor sitt studievalg.

LES OGSÅ: Milliongave til unge gründere

Hun har budsjettert med 80.000 og har sikret seg økonomisk støtte via lokale investorer.

– Jeg tjener ikke noe på dette, men jeg brenner for det. Det virker som om mange annet også bryr seg om dette, blant annet medelevene mine.

Tilrettelegger

Seminaret er ikke bare en arena for å bli inspirert. Cathrine legger også ut skjemaer for at unge gründere kan komme i kontakt med de rette folkene, når det kommer til for eksempel design av en nettside.

– Vi kan være den «Tinder-arenaen» hvor man kan «matche» med hverandre. Men du får neppe alle svar du lurer på av å bare høre på. Det blir mingling og mulighet for networking i pausene. Det kommer til å bli en fin arena om du sitter inne med en god idé.

LES OGSÅ: Kinesisk nettgigant på frierferd i Tromsø (for abonnenter)

Folk er redde

Selv var ikke Cathrine sikker på om seminaret kunne bli en realitet, en usikkerhet hun vet er ute blant gründere.

– Jeg begynte å snakke med folk om at jeg ville gjennomføre dette. Det er en terskel som jeg vil bryte med dette seminaret.