Avdelingsleder Gulla Johnsen hos Berg-Hansen har fått mange bestillinger på tradisjonelle sydenturer, men sier at det er en voksende trend at stadig flere velger å dra på såkalte opplevelsesturer. Da tar man for eksempel heller Hurtigruta til et polart område enn en ferge til de greske øyene.

– Vi driver mye med turer til steder som Arktis, Antarktis og Canada for folk som liker å være i aktivitet i ferien. Slike turer er vi ekspert på, sier hun.

Selv med det voldsomme snøværet som har vært de siste dagene, tror hun ikke flere vil velge stranda fremfor isbreer og turgåing.

– Folk flest i Tromsø vet at vinteren varer ut i mars og april, så de flykter nok ikke fra det.

Populært med feriecruise

En annen type ferie som reisebyrået opplever blir mer og mer populær, er å dra på cruise.

– Der er alt man trenger inkludert i prisen, noe som gjør det til et billig alternativ for familieferier. Det er også masse aktiviteter om bord for barna, sier Johnsen.

Hun kan også rapportere at cruise har blitt et populært alternativ for folk som skal feire for eksempel 50-årsdager, men også for bedriftsturer.

– Sjøsyke er ikke noe problem med såpass store og godt utstyrte båter, sier hun og ler.

Fortsatt strandliv

Selger Kjetil Johannesen hos Ticket Reisebyrå i Tromsø merker fortsatt stor pågang på direkteturer til varmere strøk. Han peker på destinasjoner som Mallorca og Bulgaria som spesielt populære for tida, i tillegg til de greske øyene som lenge har vært populære.

– Vi merker aller størst pågang på strandferier, sier han.

Begge er enige om at det først og fremst er direkterutene fra Tromsø lufthavn som lokker ferieklare tromsøværinger mest.

– Det er ikke bare de typiske sydenferiene folk går for. Vi har også merket en økt interesse for storbyer, sier Johnsen.

Ifølge Johnsen blir de billigste billettene solgt fort. Uansett ferie, anbefales det å bestille tidlig om man skal unngå risikoen for at feriebudsjettet er sprengt allerede før man er dratt.