– Jeg gleder meg til påskeferien. Den kan ikke komme raskt nok, sier den 20 år gamle drilleren mens hun hikster etter luft.

Hun har nettopp fremført sin rutine for dommerpanelet i Nordlysdrilliaden – Nord-Norgesmesterskapet i drilling. Det er tydelig at utøveren er sliten.

Lørdag og søndag fylte mellom 150–200 drillere, samt like mange tilskuere, Tromsøhallen. Paulsen arrangerte mesterskapet, og søndag deltok hun selv i drilldanskonkurransen.

– Jeg ble hyret inn som produsent av Norsk Musikkorps Forbund, er selv utøver og trener Sør-Tromsøya drillkorps, som også deltar her. Du kan tro det har vært ei hektisk helg, sier hun og ler.

Ikke nok hallplass

Tidligere har 20-åringen deltatt i NM i drill, og målet er VM.

– Men det er utfordrende. I Tromsø er det manko på treningslokaler. Ballsport fyller de større hallene, så vi må klare oss med gymsaler, og der er det verken høyt nok under taket eller stor nok gulvplass, sier hun.

Moren til Paulsen, som har assistert med organiseringen av mesterskapet, hvor drilltropper fra både Harstad og Bodø også deltar, Christin Skjervold, nikker anerkjennende.

– Det er trasig at man ikke har plass til all idrett her i byen. Jeg kommer fra Stjørdal, og der har de akkurat bygd to nye, flotte haller, sier hun, og fortsetter:

– Også er det litt leit at dette liksom er Tromsøs storstue. Det lekker fra taket og det er tydelige fuktskader inne.

Både mor og datter håper drillsporten får bedre kår i Tromsø, og at det satses mer på breddeidretten.

Mistet staven

– Hvordan gikk det i dag?

– Det gikk ikke så bra. Jeg mistet staven en gang, og det er jo poengtrekk. For å komme videre til NM må jeg ha minst 75 poeng, svarer Paulsen.

Under premieutdelingen ble det klart at hun ikke fikk pallplassering, men det er ennå muligheter for kvalifisering til Norgesmesterskapet, som arrangeres i Larvik i juni.

De endelige resultatene vil være klare i løpet av søndag ettermiddag.