De tre kunstverkene har musikkmotiver.

– De var tiltenkt musikkonservatoriet. De hadde de lyst til å ha dem på veggen, men de hadde ikke penger, sier Bockelie.

Kunstverkene ble laget i tiden før «Kunnskapens tre», eller «Hanen» som den gjerne kalles på folkemunne. Verket var kontroversielt i den forstand at kommunen takket både ja og nei og til slutt ja til å ta imot verket. Det ble også rabalder da kommunen drillet over 60 hull i mosaikken for å feste den til veggen på Gyllenborg.

Strenge retningslinjer

ANNONSE: Bockelie selger disse tre kunstverkene samlet til en prislapp på en halv million kroner. Skjermdump

Overfor iTromsø bekrefter universitetet at de ble tilbudt å kjøpe de tre mosaikkene for rundt en halv million kroner.

– Utsmykking av offentlige rom er underlagt strenge retningslinjer. Skulle musikkonservatoriet kjøpt kunsten, måtte det gått av eksisterende budsjetter. Dermed takket vi nei til Bockelies tilbud, sier Kjell Magne Mælen, dekan fakultetsledelse og -administrasjonen ved Kunstfak.

Selges samlet

KOSTBART: Ifølge Bockelie er mosaikk en kostbar kunstform å utøve. Skjermdump

Bockelie håper nå at en kjøper dukker opp.

– Jeg holder på med flere prosjekter nå. Jeg må ha inntekter fra kunsten, ikke bare utgifter. Mosaikk er et kostbart materiale. I de tre verkene er det nok bladgull til å lage seg en forlovelsesring. Det er så dyrt å lage at jeg ikke kan jobbe gratis og så gi det bort, sier Bockelie til iTromsø.

Ifølge annonsen på Finn er kunstverkene er laget av norsk naturstein, granitt og mosaikkglass fra Venezia. Målene på to av mosaikkene er 94х154х4 centimeter og 90х150х4 centimeter på den tredje.

– Kunstverkene bør selges samlet. De er laget over samme tema, og de hører sammen, sier Bockelie.