Åge Nilsen AS startet sin rørleggervirksomhet i 1953 og har vært en betydelig aktør i Troms og Finnmark. Nå har de kjøpt opp Vann & Varme AS som har vært dominerende i sitt fag i Sør-Troms.

– Grunnen til at vi valgte å kjøpe Vann & Varme AS er fordi de nærmer seg et generasjonsskifte hvor deres eier, Jan Annar Samuelsen, nærmer seg pensjonsalder. Nå har vi vært samarbeidspartnere med Vann & Varme i flere tiår og vi finner det naturlig å kjøpe bedriften, forteller Tor Torbergsen, som er administrerende direktør i Åge Nilsen AS.

– Samtidig er det strategisk viktig for oss ettersom Åge Nilsen AS er sterke på innlandet og har gjort en del jobber for Forsvaret, og har en bastion i Tromsø, samt at Vann & Varme AS er sterke i Harstad. Da har vi mulighet til å hjelpe hverandre med kapasiteten i de forskjellige områdene.

Vil fortsatt hete Vann & Varme

Til tross for kjøpet, kommer ikke Vann & Varme AS til å endre navn til Åge Nilsen AS.

– Vann & Varme kommer til å drifte under eget merkenavn. Grunnen til dette er at de har en sterk posisjon i sitt område, og det er derfor ikke behov for å endre navnet, sier Torbergsen og påpeker at det ikke dreier seg om en fusjon.

– Vi har kjøpt 100 prosent av aksjene til Vann & Varme AS.

– Pris som begge kunne akseptere

Etter oppkjøpet vil selskapet få en samlet omsetning på 150 millioner kroner.

– I år vil Åge Nilsen alene ha mellom 110 millioner og 115 millioner i omsetning, forteller Torbergsen.

Prisen Åge Nilsen AS måtte ut med for å kjøpe Vann & Varme vil han for øvrig ikke ut med.

– Det var en pris som begge kunne akseptere.

I tillegg til å være administrerende direktør i Åge Nilsen AS, vil Torbergsen også være leder i Vann & Varme.