Myk sjokoladekrem, luftig ostekrem med søte bær eller frisk sitrus – med en av iTromsøs fem oppskrifter er du garantert en god kake.

Kakene er allerede smakstestet – og godkjent til terningkast seks – av iTromsøs redaksjon.

Hvis du synes kakene ser kjent ut, så har du kanskje sett dem før. De er nemlig bakt av Inger Guttormsen, damen som hadde Tante Ingers tehus. Der sto disse kakene titt og ofte i kakedisken.

Saftig sjokoladekake

Denne kaken er også kjent som Cafe Stings sjokoladekake.

Sjokoladekake Foto: Carina Hansen

Du trenger:

Til kakebunnen:

  • 125 g smør

  • 1dl vann

  • 3 SS kakao

  • 1 ts vaniljesukker

  • 4 egg

  • 250 g sukker

  • 150 g hvetemel

  • 3 ts bakepulver

Til sjokoladekremen:

  • 4 egg

  • 2 dl kremfløte

  • 270 g sukker

  • 100 g kokesjokolade

  • 250 g smør

  • 2 ts vaniljesukker

Sveip sammen dette:

1. Kakebunnen: smelt smøret i en kjele. Tilsett vann, kakao og vaniljesukker.

2. Ta kjelen av platen og pisk inn 4 eggeplommer.

3. Ha så i sukker, mel og bakepulver. Rør deigen glatt og klumpfri.

4. Pisk eggehvitene til hvitt skum. Det skal vendes inn i deigen helt til slutt.

5. Ha bakepapir i ei rund kakeform (på ca. 24 centimeter) og ha deigen i.

6. Stek kaken på 175 grader – nederst i ovnen – i 45 minutter.

7. Når kaken er ferdigstekt, skal den avkjøles i formen. Når du tar ut kaken, fjern bakepapiret og del kaken i to deler.

8. Sjokoladekremen: Ha kremfløte, egg og sukker i en kjele. La det få et oppkok, mens du rører rundt hele tiden.

9. Ta kjelen av platen. Rør inn oppdelt sjokolade til den har smeltet.

10. Ha i smør og vaniljesukker. Rør til smøret har smeltet og kremen er glatt.

11. Sett sjokoladekremen i kjøleskapet i minst to timer – gjerne lenger. Kremen må ikke være for flytende og ikke for mye stivnet. Når sjokoladekremen tas ut av kjøleskapet må den piskes opp med en mikser, slik at den blir luftigere og lysere i fargen.

12. Ha en av kakebunnene på et kakefat. Ha sjokoladekrem oppå. Legg den andre bunnen på toppen og dekk hele kaken med sjokoladekrem.

Spis og vær glad!

Peanøttkake Foto: Carina Hansen

Vil du heller lage denne lekre peanøttkaken? Oppskriften finner du her!

Du kan også: Lag en luftig ostekremkake

Se nærmere på: Denne blåbærostekaken vil få deg til å smatte

Ikke glad i kremkaker? Lag ei frisk og syrlig sitronterte

PÅSKEGODT: Ta påskekosen til et nytt nivå med en av disse kakene. På kakebordet (fra venstre): sitronterte, peanøtt- kake, drømmekake, sjokoladekake og ostekake. Kakeoppskjærer er Bjørn Høiden. Bak fra venstre sitter kakemonsene Vegard Hedly Høiden, Hedly Høiden, Synne Busch Sivertsen, Petter Sivertsen og Maria Høiden. Foto: Carina Hansen
Kaker Foto: Carina Hansen