– Dette har tatt veldig lang tid og nesten tatt knekken på virksomheten, sier styreleder Kjell Hornslien i City Camp Tromsø AS.

Kostbar stenging

Det han trodde skulle bli en kortvarig stenging som følge av den branntekniske kontrollen, har både tatt mye lengre tid og kostet adskillig med millioner kroner.

– Vi har tapt nesten en hel sesong med omsetning, anslagsvis 1,5 millioner kroner. I tillegg har vi hatt kostnader på bortimot 1,2 millioner kroner. Vi hadde en rekke bookinger som vi måtte finne alternativ overnatting til, og som vi måtte dekke mellomlegget til. Bare det utgjør over 100.000 kroner, så det har vært veldig utfordrende for oss, forklarer Hornslien.

Trenger ny vannledning

I begynnelsen av januar uttalte Hornslien til Nordlys at «vi har ambisjoner om å kunne gjenåpne i løpet av tre-fire uker». Nå har det både gått uker og måneder, og fortsatt foregår det anleggsarbeid.

– Vi ble pålagt en spesiell type sprinklerutstyr. For å få økt vanntrykket inn til bygget, måtte vi få lagt ny vannledning.

FERDIGGRAVD: Gravearbeidene på utsiden ble nylig avsluttet etter at City Camp måtte legge ny vannledning på grunn av sprinkleranlegget. Foto: Tom Benjaminsen

Styrelederen mener de har gjennomført alt de har blitt pålagt for å bli godkjent som overnattingssted, både med hensyn til sprinkling, det elektriske og rørtekniske.

Satser på aktiviteter

– Vi har søkt kommunen om ferdigattest med basis av en stor mengde dokumentasjon vi har sendt inn. Huset er fullsprinklet og vi har gjennomført alle tiltak i henhold til den branntekniske rapporten.

Hornslien vet ikke når de kan starte driften for fullt igjen, både med overnatting og tilby aktiviteter for turistene. Han skal også bytte navn på bedriften.

– Vi ønsker å kalle oss for Tromsø Activities Hostel. Vi skal få på plass et utvalg av aktiviteter for japanere og det asiatiske markedet. Vi vet at det er etterspørsel, men hva det blir har vi ikke bestemt ennå. Vi satser på et helårstilbud.

Tilbake til start

Da Kjell Hornslien overtok hostellet i februar 2015, investerte han opp mot to millioner kroner. Når driften kommer i gang igjen, utelukker han ikke at de trenger flere ansatte.

– Vi var veldig godt i gang da vi måtte stenge i desember 2016. Nå må vi rykke tilbake til start. Vi hadde fire ansatte med tanke på vintersesongen. Vi skal få driften sakte, men sikkert i gang igjen, så får vi se på markedsutviklingen om hva det blir grunnlag for. Målet er å øke antall ansatte, sier han.