«Tørrjukking/fingring under skolepulten på medruss», «sex på skolen» og «drikke en hel flaske vin på 30 min» lyder tre av de i alt 115 russeknutene for 2017. Kongsbakken-elev og russepresident, Anja Lovise Lockertsen, forklarer at hun skal ta ei runde med årets russestyre og vurdere om noen av russeknutene skal fjernes.

– Ugress

– Det er en stund siden jeg har sett på russeknutene, men jeg vet at noen av dem er litt småekkel. Så vi må nok ha et møte for å luke bort noe ugress, sier Lockertsen.

Hun trekker blant annet fram russeknuten som omhandler å «ransake» en førsteklassing som problematisk.

– Dette er nok noe noen førsteklassinger ser på som ubehagelig, konstaterer russepresidenten.

Uskyldige

Til tross for at flere av russeknutene omhandler sex og alkohol, så finnes det også utallige knuter som kan betegnes som litt mer uskyldige.

– En russeknute er blant annet å late som man sitter på en berg-og-dal-bane på bussen. Det er ganske artig. I tillegg er det et punkt der man skal stripse seg sammen med en medruss og gå slik hele dagen, sier hun.

LES OGSÅ: Skolerivalisering motiverer russen til å samle mer penger til kreftsyke

Lockertsen forteller at hun er opptatt av at ingen skal føle seg presset til å gjøre noe de ikke vil i russetiden.

– Det har blitt en kultur i russetiden der alkohol er sentralt. Jeg forstår at folk som ikke har lyst til å drikke, kanskje syns russetiden er litt vanskelig. Men jeg kjenner mange som ikke skal drikke i russetiden, og de gleder seg masse, sier hun.

– Noen russeknuter omhandler sex og alkohol, men ingen skal presses til å gjøre noe de ikke vil, legger hun til.

Vil være inkluderende

Som årets russepresident håper hun at årets kull skal være inkluderende.

– Russetiden skal være gøy, det er vi alle enige om. Men jeg håper at årets russ er mer inkluderende og at vi går i «riktig retning». Jeg vil at vi skal russetiden skal være noe artig for hele Tromsø, sier hun.