I Reinen Barnehage er stemninga på topp. Avdelinga Solskue feirer at Magnus er blitt erklært kreftfri etter nærmere 2,5 år med behandling.

Nå er han tilbake i barnehagen, noe han er veldig fornøyd med.

Bestekompiser

FULL FART: Kompisene Mikkel (til venstre), Sigurd og Mikkel foretrekker å løpe rundt i full fart, å stå i ro er i hvert fall kjedelig.

Det er nesten litt vanskelig å få snakket med Magnus. Enten står han midt i en gjeng av sine beste kompiser eller løper rundt med dem hakk i hæl. Det er tydelig at de alle er veldig fornøyde med å ha Magnus tilbake.

Det er bestekompis Sigurd Magnus har et godt grep om. Sigurd selv sier det er fint å få Magnus tilbake, og nikker som svar på spørsmål om han har savnet ham.

– Magnus har jo vært her i barnehagen når han har vært frisk nok til det, men det er først nå etter påske at han har vært tilbake for fullt, sier pappa Tord Bentzen.

Kafé og innsamling

SJOKOLADEKAKE: Storesøster Mia hjalp mamma Ida å bake sjokoladekake til kafeen i barnehagen. Her forsyner hun seg sammen med Magnus.

Barnehagen har ordnet med kaffe og kaker til barna og foreldrene som er kommet. Det er mamma Ida som har arrangert en innsamling til barnekreftforening, og foreldre som har bidratt med kakene.

Målet er å fokusere på barnekreft, og også å samle inn penger til forskning. Samtidig som de feirer at Magnus er blitt frisk igjen.

Glad for å være frisk

FORNØYD: Både storesøster Mia og Magnus er glad for at han er frisk igjen, men for øyeblikket er det sjokoladekaken som er det viktigste.

Siden Magnus fikk diagnosen akutt lymfatisk leukemi høsten 2014 har han vært mye innom sykehuset på behandling. Selv sier han ikke mye om sykdommen, men virker ikke særlig svekket av den.

– Vi vet ikke om han kan ha noen senskader etter cellegiften, men det virker som han har det helt fint, sier pappa Tord.

Søster Mia har kommet fra skolen for å delta på markeringen. Selv om det har vært mye oppmerksomhet på Magnus har hun ingen problem med å gi ham enda litt mer.

– Det beste med denne kafeen er ... kakene! sier hun fornøyd.

Magnus selv er ferdig med sitt kakestykke og er i full gang med å få pappa Tord med på mageplask på lekerommet.

– Det er full fart fra morgen til kveld nå, sier Bentzen med et smil.