Denne kafeen ble til stappfullt dansegulv

Lørdag ble det arrangert elektronikakonsert i lokalene til Aunegården. Nå velger daglig leder, Truls Tangen, å holde dørene på gløtt til andre musikere.
pluss

På dagtid er Aunegården kjent som en kakekafé. Lørdag kveld ble kafeen totalforvandlet og folk strømmet til da det plutselig var dansegulv i de gamle lokalene.

Det skyldtes at konseptet «Aunegården by night» gikk av stabelen for aller første gang.

På galleriet sto DJ-ene Rune Nygård, Torje Fagertun Splide, Jonas Olderskogen Olsen og Bård Brynjulfsen, som spilte under elektronikakonseptet Houseboden.

– Jeg hadde en spillejobb på Aunegården i april i fjor hvor jeg spilte i kafeen. Så skulle jeg gå en tur på do og så det kule lokalet de hadde lenger bak. Siden den gang har jeg hatt lyst til å spille der, forteller Rune Nygård, som er leder for Houseboden.

Truls Tangen, som har vært daglig leder på Aunegården siden oktober 2016, var skeptisk da Nygård presenterte sitt ønske.

– Jeg må innrømme at jeg var skeptisk, men da han viste til tidligere arrangementer han hadde hatt i Tromsø hvor det hadde vært stinn brakke, så gikk jeg med på arrangementet, forteller Tangen.

Elektronikakonseptet har tidligere vært på blant andre Cirka og Verdensteateret.

– Suksess

Og stinn brakke ble det også på lørdag.

– Vi hadde en takhøyde på 150 gjester og det ble helt fullt. Personlig har jeg ikke noe spesielt forhold til elektronikasjangeren, men jeg må si at jeg ble litt frelst på lørdag, sier Tangen.

– Dette var en stor suksess. Vi har fått masse gode tilbakemeldinger på arrangementet, sier Jonas Olderskogen Olsen.

– Det var veldig spesielt å spille sånn type musikk i et lokale som minner om en italiensk bakgård. Det ble litt kulturkrasj på en måte.

– Kan bli en gjenganger

Nå leker Tangen med tanken på å åpne dørene for andre musikere som vil spille i et litt annerledes lokale.

– Det kan fort bli en gjenganger. Nå har vi hatt en litt lang arbeidsuke for å rigge alt opp, men nå som vi alt har gjort det, så kan vi gjøre det klart igjen på én dag, sier Tangen.

Likevel ser han ikke for seg at de holder konserter altfor ofte.

– Jeg tror ikke vi kommer til å gjøre det hver helg. Samtidig kan vi også la andre musikksjangre få slippe til, sier den daglige lederen og nevner sjangre som lounge og jazz.

– Men hvis det er noen som ønsker å holde konsert, så er mulighetene der, legger han til.

Vil ha flere med på Houseboden-konseptet

Nygård oppfordrer andre unge elektronikamusikere til å komme seg ut av gutterommet og spille foran et publikum.

– Vi har store scener i Tromsø som man kan spille på, også har vi de små og intime. Bakgården på Aunegården er noe som er i midten. I tillegg er det et lokale som ingen kan kopiere, sier Nygård og ønsker flere elektronikamusikere med seg på Houseboden-konseptet.

«Vasket» på lydprøven

Under lydsjekken kunne det merkes at Aunegården ikke hadde brukt bakgårdslokalene på en stund.

– Vi kjørte litt ekstra på under lydprøven og så at støvet løsnet fra taket, forteller Nygård og ler.