I forbindelse med studentsamfunnets 50-årsjubileum har Magnus B. Andersson, Håvar U. Halvorsen og Ingvild Spinn Skaarseth samlet hele historien i en bok.

Lørdag klokken 13 på Driv kan du sikre deg et eksemplar av «Kamp Kultur Konsert». En bok om studentsamfunnet, som faktisk ble etablert ett år før selve Universitetet i Tromsø.

– Ideen startet i en badstu, hvor for øvrig alle ideer i studentmiljøet starter. Vi måtte samle studentkulturen i Tromsø mellom to permer. På grunn av at det ikke har vært gjort før, har man aldri hatt en samlet forståelse om hvor man har vært tidligere, sier Andersson.

BACKSTAGE: Andersson har samlet all historie om studentersamunnets 50 årige liv. Her hviler han beina på dagens backstage på Driv.

Startet som ordensvakt

Forfatteren håper at dagens studenter skal innse at de er en del av en større tradisjon ved å lese denne boken.

– Det har selvsagt tatt tid å finne folk og skrive denne boken. Planleggingen begynte allerede i 2014. Vinteren 2015 startet vi med materialet og det meste var ferdig til jul i fjor, sier forfatteren, som selv startet som ordensvakt i 2008.

Siden da har han vært ansvarlig for frivilligrekruttering, drift og til slutt leder for Driv da de flyttet inn i Macks gamle lokaler i 2015.

Nå er Andersson helt ute, men bokprosjektet har likevel gjort at han har sittet mye inne på «rotrommet» for å lete i arkivet på Driv

ROTROMMET: Andersson har fått et midlertidig kontor på nye Driv. Eller som alle andre kaller det, «rotrommet».

Vinylutgave

Den drøyt 160 sider tykke boken inneholder ikke bare ord og bilder, men også dokumentert konsertopptak, i form av en 7-tommers vinyl, fra både gamle og nye Driv. Her finner vi opptak av Taliban Airways sin «Beat Around the Bush» fra 19. juli 2008, og Reptile Masters «Reptile Master» fra 30. oktober 2015.

Opplaget er på 300 stykker, men om du ikke kan møte opp og sikre deg et eksemplar, har Ravnetrykk, som trykker boken, planer om å legge den ut digitalt og i artikkelform på nettet.

– Jeg synes det er rett og rimelig at alle som jobber frivillig og har bidratt til både studentsamfunnet og boken min skal få denne gratis, sier Magnus B. Andersson.