Denne kaken kom til iTromsø en fredag ettermiddag og smitt og smule forsvant på et øyeblikk.

- Den kaka var djevelsk god, sa en kollega.

Skal du bake ei kake denne måneden er dette en vinner, for hør bare her: Kaken består av sjokoladekrem, eggekrem, søt fløtekrem og masse friske bær. Og den passer fint å bake hvis du kjenner noen glutenallergikere – den er nemlig glutenfri.

Det er Inger Guttormsen som har bakt kaken. Hun har hentet oppskriften fra den kjente kakebloggen Det søte liv, av Kristine Ilstad.

Sommersuksess

Mandelbunn:

  • 9 eggehviter

  • 300 g melis

  • 300 g mandler

Firkløverkrem:

  • 1 dl kremfløte

  • 2 dl sukker

  • 100 g smør

  • 200 g firkløversjokolade

Gul suksesskrem:

  • 9 eggeplommer

  • 1,5 dl kremfløte

  • 220 g sukker

  • 2 ts vaniljesukker

  • 300 g smør

Fløtekrem

  • 5 dl kremfløte

  • 2 SS melis

Pynt:

Bruk friske bær, som for eksempel:

  • 300 g bringebær

  • 100 g jordbær

  • 100 g blåbær

Slik lager du kaken:

Suksesskremen

(denne kan du godt lage dagen før):

Ha eggeplommer, sukker og fløte i en kjele. Varm opp og visp hele tiden helt til kremen starter å småkoke. Rør til kremen tykner.

Ta kjelen av platen. Rør inn vaniljesukker. Ha i smør (del smøret i biter). La smøret smelte inn og rør kremen glatt.

La kjelen stå i kjøleskapet i noen timer, og gjerne over natten. Da vil kremen tykne.

Mandelbunn:

Pisk eggehvitene til stivt skum.

Tilsett melis. Pisk forsiktig til marengs.

Mal mandlene i ei kvern eller med food processor. Vend mandlene inn i marengsen.

Finn fram ei langpanne og ha på bakepapir. Fordel marengsdeigen utover langpannen.

Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i 25 minutter.

La kaken avkjøles helt.

Firløverkrem

Ha kremfløte, smør og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet. La smøret og sjokoladen smelte helt og ta kjelen av platen.

Brekk firkløversjokoladen i biter. Ha oppi kjelen. La sjokoladen smelte og rør sjokoladekremen glatt. La den avkjøle i romtemperatur.

Sett sammen kaken:

Ha mandelbunnen på et kakefat.

Ha firkløverkremen utover mandelbunnen i et jevnt lag.

Ha den gule suksesskremen over sjokoladekremen.

Pisk fløte og melis til en luftig krem. Ha kremen på toppen av kaken. Du kan enten sprøyte på i mønster eller fordele kremen utover.

Pynt kaken med bær.

Vil du heller lage en annen kake? Prøv en av disse:

ITROMSØS FAVORITT: Denne peanøttkaka vil få gjestene dine til å si wow

SJOKOLADEKAKE: Ei sjokoladekake som ikke er tørr og har masse deilig sjokoladekrem

OSTEKAKE: Denne blåbærostekaken vil få deg til å smatte

TERTE: Lag ei frisk og syrlig sitronterte

MEGAGOD OSTEKREM: Drømmekake med luftig ostekrem

Kake sommersuksess Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø