Denne kaken kom til iTromsø en fredag ettermiddag og smitt og smule forsvant på et øyeblikk.
- Den kaka var djevelsk god, sa en kollega.
Skal du bake ei kake denne måneden er dette en vinner, for hør bare her: Kaken består av sjokoladekrem, eggekrem, søt fløtekrem og masse friske bær. Og den passer fint å bake hvis du kjenner noen glutenallergikere – den er nemlig glutenfri.
Det er Inger Guttormsen som har bakt kaken. Hun har hentet oppskriften fra den kjente kakebloggen Det søte liv, av Kristine Ilstad.
Sommersuksess
Mandelbunn:
9 eggehviter
300 g melis
300 g mandler
Firkløverkrem:
1 dl kremfløte
2 dl sukker
100 g smør
200 g firkløversjokolade
Gul suksesskrem:
9 eggeplommer
1,5 dl kremfløte
220 g sukker
2 ts vaniljesukker
300 g smør
Fløtekrem
5 dl kremfløte
2 SS melis
Pynt:
Bruk friske bær, som for eksempel:
300 g bringebær
100 g jordbær
100 g blåbær
Slik lager du kaken:
Suksesskremen
(denne kan du godt lage dagen før):
Ha eggeplommer, sukker og fløte i en kjele. Varm opp og visp hele tiden helt til kremen starter å småkoke. Rør til kremen tykner.
Ta kjelen av platen. Rør inn vaniljesukker. Ha i smør (del smøret i biter). La smøret smelte inn og rør kremen glatt.
La kjelen stå i kjøleskapet i noen timer, og gjerne over natten. Da vil kremen tykne.
Mandelbunn:
Pisk eggehvitene til stivt skum.
Tilsett melis. Pisk forsiktig til marengs.
Mal mandlene i ei kvern eller med food processor. Vend mandlene inn i marengsen.
Finn fram ei langpanne og ha på bakepapir. Fordel marengsdeigen utover langpannen.
Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i 25 minutter.
La kaken avkjøles helt.
Firløverkrem
Ha kremfløte, smør og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet. La smøret og sjokoladen smelte helt og ta kjelen av platen.
Brekk firkløversjokoladen i biter. Ha oppi kjelen. La sjokoladen smelte og rør sjokoladekremen glatt. La den avkjøle i romtemperatur.
Sett sammen kaken:
Ha mandelbunnen på et kakefat.
Ha firkløverkremen utover mandelbunnen i et jevnt lag.
Ha den gule suksesskremen over sjokoladekremen.
Pisk fløte og melis til en luftig krem. Ha kremen på toppen av kaken. Du kan enten sprøyte på i mønster eller fordele kremen utover.
Pynt kaken med bær.
Vil du heller lage en annen kake? Prøv en av disse:
ITROMSØS FAVORITT: Denne peanøttkaka vil få gjestene dine til å si wow
SJOKOLADEKAKE: Ei sjokoladekake som ikke er tørr og har masse deilig sjokoladekrem
OSTEKAKE: Denne blåbærostekaken vil få deg til å smatte
TERTE: Lag ei frisk og syrlig sitronterte
MEGAGOD OSTEKREM: Drømmekake med luftig ostekrem