Resultatet før skatt er på 391 millioner kroner. 1. kvartal i 2016 var tallet på 344 millioner kroner. Det opplyser Sparebanken Nord-Norge i ei pressemelding.

– Vi har hatt stø kurs gjennom hele 2016, og det er gledelig å se at utviklingen fortsetter også i det nye året, sier Jan-Frode Janson, konsernsjef i Sparebanken Nord-Norge.

Oppmykning av forholdet til Kina

I pressemeldingen opplyser de at det er fjerde året på rad at den økonomiske veksten er høyere i Nord-Norge enn resten av landet.

– Nordnorsk næringsliv har over flere år nå opplevd høyere vekst enn resten av landet. En lav kronekurs er bra for eksportnæringene, og oppmykingen av forholdet til Kina som vi nå ser bidrar også til videre fremgang. Våre resultater er selvsagt påvirket av dette. Når det går godt for Nord-Norge, går det også bra for landsdelens finanskonsern. Men samtidig er vår vekst også tuftet på grep vi har gjort. Vi har de siste årene rendyrket vår kjernevirksomhet, og har avsluttet engasjementer som ligger på siden av dette. Det har gitt resultater, og vår avkastning er i toppklasse.

Videre trekker han også fam innovasjon og digitalisering som viktige områder i fremtiden.

Nye boligforskrifter

Nye boligforskrifter trådte i kraft fra nyttår. Dette er noe som skal bidra til å bremse boligprisene. I pressemeldingen opplyser konsernet at selv om banken har justert praksisen i tråd med dette, har de hatt en volumvekst på 9,6 prosent på lån til personmarkedet.

– Vi har opplevd en økning i antall kunder, og tar markedsandeler i Nord-Norge. Også innskuddsveksten er høy. Det er et uttrykk for den veksten Nord-Norge har opplevd. Trenden med at nordnorske kunder velger det nordnorske finanskonsernet fortsetter. Det er jeg selvfølgelig svært glad for, forteller Janson.