DREPT: Erling Eriksen (85) ble funnet drept i branntomten av sitt eget hjem.

I forbindelse med TV-programmet «Åsted Norge» hevdet et vitne at en tidligere siktet mann i drapssaken hadde, i en fortrolig samtale på puben Jernbanen, vedgått å ha drept Erling Eriksen.

Mannens vitneforklaring om samtalen, samt bilder fra åstedet i den forbindelse ble gjenstand for etterforskning av politiet i fjor høst.

Da ble det også sendt inn bevismateriale som skulle undersøkes for DNA-spor som ikke var mulig å finne på starten av forrige tiår.

Negative prøver

Ifølge politiadvokat Åse Widding er etterforskningen av de nye opplysningene inne i en avsluttende fase.

– For kort tid siden fikk vi svar på DNA-prøvene. Det er ikke gjort noen nye DNA-funn, sier Widding.

Politiet har også gransket åstedsfoto for å finne en sammenheng med det nye vitnets forklaringer.

– Heller ikke den delen av etterforskningen har gitt resultater. Det er nå sannsynlig at den nye etterforskningen avsluttes uten at politiet går videre med saken. Den vil altså forbli henlagt, sier Widding.

For at politiet skal kunne gå videre med drapssaken må det være funnet nye bevis av «vesentlig vekt», altså at påtalemyndigheten mener det er funnet bevist ut over enhver tvil rimelig tvil at en person er skyldig i drap.

Mistanken ikke styrket

Drapet på Erling Eriksen en novembernatt i 2002 forblir dermed Tromsøs eneste uløste drapssak i moderne tid.

– Selv om saken forblir henlagt, vil vi se på den på nytt om vi får nye opplysninger. Om publikum har informasjon, bør de ta kontakt med politiet, sier Widding.

– Er mistanken mot den tidligere siktede styrket som følge av den siste etterforskningen?

– Nei.

– I TV-programmet fikk vi se kraftige reaksjoner på åstedsbilder som angivelig hadde sammenheng med forklaringen til det nye vitnet. Hva ble det reagert på?

– Det var det nye vitnets forklaring opp mot hva som var funnet på åstedet. Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på hva, i og med at saken er uoppklart, sier Widding.