Workshop Bemanning & Kompetanse AS er et underbruk i Manpower-gruppen og er allerede på plass i Alta og Bodø. Ingar Olsen er regionsjef i nord. Lokalt skal Ørjan Eilertsen være bemanningsrådgiver med Jan Zyromski som sin høyre hånd.

Rekrutteringen i gang

Ifølge Olsen er rekrutteringen allerede i gang.

– Vi har syv personer i sving på MH2-bygget og Krafthallen. De er leid inn av henholdsvis Bjørn Bygg og Jaro AS som tar seg av betongarbeidet på Krafthallen til Studentsamskipnaden.

Eilertsen, som har ti år bak seg i bransjen både som selvstendig næringsdrivende og ansatt, forteller at rekrutteringen foregår i Polen.

Kompetent personell

– Lokalt satser vi på en gradvis oppbygging til en stamme på 50-60 personer. På det meste har 120 ansatte vært i sving i Alta og Bodø. Omsetningen endte på rundt 45 millioner kroner i fjor.

Ingar Olsen er innforstått med at Workshop vil møte tøff motstand fra de etablerte i Tromsø.

Vekst hele veien

– Da vi startet i Alta for ni år siden, var optimismen stor. Med etableringen i Tromsø – i en region hvor byggeaktiviteten er enorm – regner vi med en raskere ekspansjon.

Ørjan Eilertsen sier at polakkene som ansettes er kvalifiserte på ulike områder innen bygg og anlegg.

– Flere har etablert seg etter å ha jobbet for oss i årevis.

Tett samarbeid

Regionsjefen sier at alle arbeidere jobber under norske tariffer.

– Vi ønsker på ingen måte negative reaksjoner. Derfor har vi et nært samarbeid og en tett dialog med blant andre Arbeidstilsynet.

– Videre er det viktig å ha en god kontakt med lokale entreprenører slik at vi til enhver tid kan levere den arbeidskraften som blir etterspurt, sier Ingar Olsen.