Det var forventet at planforslaget skulle sendes ut til offentlig ettersyn i seks uker, men slik ble det ikke. I stedet ble behandlingen av saken utsatt.

På formannskapsmøte kom det fram at planen og plantegningene manglet informasjon om kotehøyde, samt at det i administrasjonens saksfremlegg ble avdekket feil.

Feil om skolekapasitet

I fremlegget opplyses det at det i dag er god kapasitet ved Bjerkaker skole, men at man med forventet boligvekst i området vil få utfordringer fremover. Dette fikk Høyres Anna Amdal Fyhn til å reagere.

– Det stemmer ikke. Det er slettes ikke god kapasitet ved Bjerkaker skole. Skolen er, som mange andre Tromsø-skoler, under press, og Tromsø vokser stadig med 1000-1.1000 mennesker hvert år, sa hun.

Reguleringssjef Eirik Eidissen ga Fyhn rett og beklaget feilopplysningen.

– Likevel er det slik at kapasiteten ved skolene på Sør-Tromsøya, samlet sett, er god og kan håndtere en god del utbygging. Fagereng har veldig god kapasitet, mens Bjerkaker ikke har det, sa han.

To valg for kommunen

Eidissen påpekte at området det er snakk om er et populært utbyggingsområde, og at kommunen har ønsket å tilrettelegge for mer boligbygging der.

– Det levner kommunen to valg. Enten så må kommunen sørge for at kapasiteten er der eller så må man utsette aksept for bygging inntil det er tilfelle, utdypet han.

– Vi er oppmerksom på hvilke muligheter vi har når det kommer til skolebygging, kontret ordfører Kristin Røymo (Ap), men fortsatte likevel:

– Jeg vil anbefale at vi ikke lar være å godkjenne byggeplaner, men heller arbeider for å sikre god skolekapasitet.

Vil ikke stoppe det

Aps Jarle Heitmann forslo å utsette behandlingen av offentlig høring inntil planene og saksfremlegget belyser saken på best mulig måte.

– Jeg vil ikke stoppe prosjektet, men nyansere det mer for oss, slik at vi vet at det som står der er rett, sa han.

Administrasjonen fikk en uke på å gjøre de nødvendige endringene.