– Det krever litt for blant annet hotellet som tar oss imot, så vi måtte vente til 17. mai-feiringen hadde lagt seg litt. Vi er et lite sirkus på tur, men nå har vi kommet oss i orden, sier produsent, Alexander Berg-Hansen.

Det er nemlig realityserien «71 grader nord» som i disse dager spilles inn i Tromsø. Programmet har vært å se på TV-skjermen siden 1999, og har blant annet fått tildelt flere priser under Gullruten.

I serien skal deltakerne ta seg fra Lindesnes til Nordkapp, hvor de underveis får flere utfordringer som de må løse. Serien produseres av Nordisk Film og TV for TV Norge.

To episoder fra Tromsø

Nå er det altså opptak fra Ishavsbyen som står for tur, men hvor i kommunen de faktisk filmer vil ikke produsenten røpe.

– Vi må holde kortene tett til brystet, sier Berg-Hansen.

«71 grader nord»-teamet har nå vært på tur i tre uker og tre dager, og vil være i Tromsø fram til mandag. De skal spille inn totalt to episoder her.

– Det er jo veldig fristende å legge turen innom Tromsø. Det er et sted som har utrolig mye å by på og man har mange valgmuligheter. Selv har jeg gjort denne produksjonen de siste syv årene, så jeg har blitt godt kjent med Tromsø og glad i byen og området rundt, sier han.

Luftig

Hva slags utfordringer deltakerne får å bryne seg på, vil han heller ikke røpe.

– Jeg kan si at det kommer til å bli luftig for deltakerne. På generelt grunnlag kan jeg si at Tromsø gir oss mange muligheter, både når det kommer til sjø og ikke minst klatring, forklarer han.

– Lukter rart

Etter opptakene i Tromsø, så vender teamet nesen nordover.

– Vi har vært en stund på tur nå, så alle i crewet er solbrente og deltakere begynner å lukte litt rart, sier produsenten og ler.

Årst med i finalen på søndag

Søndag er det finale i kjendisutgaven av «71 grader nord» med vår egen Ole Martin Årst som skal konkurrere mot kickbokser Thea Næss og bryter Grace Bullen om tittelen "Norges tøffeste kjendis"