Tromsø kommune besluttet tidligere i år å omorganisere avdelingen for oppvekst og utdanning ved å opprette fire nye seksjoner: En for barnehage, en for skole, en for skole og voksenopplæring og en for barn og familie hvor hjelpetjenester som barnevern og PPT inngår. Nå er det klart at Geir Olsen, tidligere rektor ved Tromsdalen skole, vil lede skole-seksjonen.

– Som rektor vet jeg at organiseringen av skolesektoren de siste årene har vært for stor og at man ikke alltid har klart å følge skolene godt nok opp. Nå vil jeg og en til seksjonsleder med ansvar for skole, dele de 34 skolene i kommunen mellom oss og sørge for tettere oppfølging av skolene i både tøffe situasjoner i hverdagen og andre sammenhenger, sier Olsen.

Spennende og utfordrende

Olsen tror opprettelse av de fire nye seksjonene og samarbeidet mellom dem vil bringe mange frukter.

– Vi vil fungere som tette støttespillere og sørge for et helhetlig arbeid mellom seksjonene. Jeg tar med meg mine ni år som rektor inn i jobben, og har sannsynligvis møtt på de fleste utfordringene som andre rektorer har, og har dermed en god forståelse fra hvor de kommer fra når de tar kontakt, sier Olsen.

Gammeljobben utlyst

Tidligere denne uken ble jobben som rektor ved Tromsdalen skole lyst ut, og Olsen vil bli den nærmeste overordnede til den nye rektoren.

– Det er en helt fantastisk skole i en veldig spesiell bydel. Du er mer enn bare rektor når du har den jobben, i tillegg til at du får jobbe med dyktige kolleger, en veldig engasjert foreldregruppe og flotte barn. Den som får jobben etter meg, er veldig heldig, forteller Olsen, og legger til:

– Jeg kjente en skikkelig kribling i magen når jeg så utlysningsteksten på jobben min. Det var først da det skikkelig sank inn at jeg skulle ut, men jeg gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer og er sikkert på at den som overtar jobben vil gjøre en strålende jobb.