I desember ble det første salgstrinnet av Bjerkaker Sjøpark lagt ut. Da gikk 41 leiligheter på halvannen uke. 11. mai la DNB Eiendom ut de 50 leilighetene som tilhører blokk B, kalt Bjerkaker Hage.

– I snitt har vi solgt to leiligheter om dagen etter at vi la ut denne for salg, sier megler og daglig leder i DNB Eiendom, Ruth Norstrøm til iTromsø søndag – ti dager etter salgsstart.

Populært prosjekt

Bukta-øst: Med strand, brygge og park blir Sjøparken omtalt som et supplement på Telegrafbukta på motsatt side av øya. Illustrasjons

To av seks salgstrinn er lagt ut for salg og til sammen er det solgt 82 leiligheter så langt.

– Folk har respondert veldig godt på dette prosjektet. Det er et prosjekt som er veldig bra. Bjerkaker er sentrumsnært, men litt mer landlig. Etableringen av parken, ordentlig strand og brygge der gjør området grønt og vil kunne by på mye aktivitet. Det blir som Telegrafbukta, og kommunen overtar selve sjøparken etter hvert. Grøntområdene mellom selve blokkene blir derimot helt privat, sier Norstrøm.

– Neste uke legger vi ut blokka vi kaller for «Bjerkaker Premium» som kun inneholder 28 leiligheter. De fleste av leilighetene er noe større enn i de to andre blokkene vi har lagt ut.

Byggestarten kan fremskyndes

Norstrøm har godt tro på at de har solgt minst 100 leiligheter innen fellesferien. Totalt vil prosjektet inneholder 340 boliger, og de øvrige salgstrinnene vil legges ut fortløpende.

– Salget har gått mye raskere enn forventet så det er mulig byggestarten blir tidligere. Forventet innflytting om cirka to år. Det er et omfattende prosjekt med mye infrastruktur som skal på plass så det tar tid, sier Norstrøm.

Høysesong for boligsalg

grønt: Selve parken er åpen for alle, men grøntområdet mellom boligene er privat. Illustrasjons

Neste uke er det ikke mindre enn 76 boligvisninger planlagt i Tromsø. Norstrøm legger ikke skjul på at det er høysesong nå.

– Det er høy aktivitet med masse visninger på bruktboliger nå, og sommerrushet er i gang. Vi ser også stor aktivitet på leiligheter og på enebolig-fronten er det de opp mot 5,5 millioner som går raskest. De dyrere objektene ligger ute lengre. Det er god variasjon i boligtyper som ligger ut til salgs nå og høy aktivitet i markedet både på brukt- og nybyggsiden, sier Norstrøm.