Troms fotballkrets har sendt inn et forslag om å bygge en ny fotballhall til Tromsø kommune. Det er i forbindelse med Kommunedelplanen for idrett og friluftsliv 2018–2021. Der har Ronald Martinsen og Øyvind Alapnes sendt inn et skjema for registrering av nye prosjektplaner.

Der kommer det fram at de ønsker at det bygges en ny storhall for fotball.

Ved flyplassen

Under punktet som heter «søker/utbygger» skriver de «ikke avklart, men Troms fotballkrets tar gjerne initiativ og står i denne omgang om «innmelder» av anleggsplanen til kommunedelplanen».

Under punktet «anleggets beliggenhet» skriver de at flere plasseringer har vært diskutert.

«Området på vestsiden (mot sjøen) av flyplassen er aktuelt», skriver Troms fotballkrets.

De mener arbeidet med en ny storhall bør være i gang i løpet av planperioden fra 2018–2021.

Millionkostnad

En ny storhall tror de vil koste rundt 65 millioner kroner.

– Det gjenstår en del arbeid med prosjektkostnadene, men en gruppe som har utredet forhold knyttet til Skarphallen, har stipulert dette til 65.000.000 kroner, skriver Troms fotballkrets.

Grunnen til at de ønsker en ny fotballhall, er på grunn av at Skarphallen har blitt gammel.

– Skarphallen ble bygd i 1985 og er på mange måter utdatert i forhold til en storhall for toppfotballen i Tromsø. Dette gjelder både i forhold til spillebanens størrelse og fasilitetene i hallen. Det må bygges en ny og tidsriktig storhall, som tilfredsstiller de kravene som er til et slikt moderne anlegg. Dette gjelder også i forhold til publikumskapasitet og fasiliteter for publikum, skriver Troms fotballkrets.

– Behov for mer kapasitet

I forslaget som er sendt til kommunen understreker de at det er tidlig i planleggingsfasen, men at de gjerne kan dra i gang planene om en ny storhall.

Øyvind Alapnes sier til iTromsø at det er på høy tid at Tromsø får en ny storhall.

– Tromsø var en gang i tiden så heldig å ha landets første fotballhall – det var Skarphallen. Men siden den tid har det skjedd mye, og vi ser at vi har falt langt tilbake sammenlignet med resten av Nord-Norge og Norge. Det er vel ingen tvil om at fotballen trenger en ny hall som lagene kan bruke til å trene på vinterstid, sier Alapnes.

Han frykter at Tromsø vil bli enda mer akterutseilt om man ikke starter arbeidet med en ny fotballhall allerede nå.

– Skarphallen utfyller sin rolle for breddefotballen og vil gjøre det i mange år fremover, men vi har behov for mer kapasitet. TIL og TUIL må få en bedre arena.

Det er en ganske bred enighet i fotball- og idretts-Tromsø om at vi allerede er akterutseilt og bør få opp en ny hall, sier Alapnes.