Eier og daglig leder, Roar Høgstad, sier at en dårlig ordretilgang er årsaken. Dersom ikke situasjonen endrer seg i løpet av de neste par ukene, må han ta ytterligere grep.

Ta ut personell

– Det betyr at vi må redusere deler eller hele arbeidsstokken på 20 mann. Når det ikke er arbeid, har vi heller ikke økonomisk ryggrad til å ha folk gående, sier Høgstad.

Men det er ikke bare «gutta på gølvet» som står i fare for å måtte gå. Sist onsdag måtte eieren selv ta over rollen som daglig leder etter at Jan Ole Berntsen sa opp sin stilling for en uke siden.

Styremedlemmene gikk

I tillegg er styremedlemmene

Bjørn Andreassen, Tor Kristian Steffenakk og Ove Tøvik ute i morselskapet Eidkjosen Industripark AS og Maritim Slip & Motor AS. Førstnevnte selskap eier 90 prosent av anlegget på Kvaløya.

Roar Høgstad og styreleder Karstein Olsen ønsker ikke å gå i detalj rundt dette – bortsett fra å erkjenne at den forrige daglige lederen gikk etter eget ønske.

Vanskelig situasjon

Roar Høgstad betegner situasjonen som vanskelig.

– Normalt er våren en god periode for oss. Det har ikke vært tilfelle i år. Dersom jeg skulle forsøke meg på en årsak, kan én være at stadig flere fartøy sitter på mange konsesjoner. Dermed blir flåten tilsvarende redusert – noe som gir færre oppdrag.

Liten bedrift

Maritim Slip & Motor AS betegner seg som en liten slip som tar fartøy opp til 100 fot.

Omsetningen i 2015 var på 25,9 millioner kroner. Det ga et driftsresultat på 1,25 millioner kroner og et årsresultat på 886.000 kroner.

Ifølge Høgstad har han vært delaktig i driften i mange år. Men etter en konkurs for ett par år siden, fikk Eidkjosen Industripark AS kjøpe en stor aksjepost i slipanlegget av boet.