Fatemeh Azizpour, daglig leder hos Hamna Pizzahus, opplevde alle bedriftseieres mareritt da deres eneste varebil ble stjålet natt til mandag.

– Varebilen sto parkert sammen med vår private bil ved carporten. Du må inn på en privat vei for å komme til huset vårt på Tomasjord. Jeg var ute i hagen og malte verandaen vår før jeg gikk inn for kvelden. Da sto enda bilen der. Da jeg skulle på trening mandag formiddag, oppdaget jeg at den var borte, forteller Azizpour.

Kan ha glemt nøkkelen i bilen

Varebilen er en hvit Toyota Yaris, med registreringsnummer ZH13071. Bilen har ikke noen logo eller spesielle kjennetegn, men har kun et skistativ festet på taket.

– Vi har ikke funnet nøklene, og har konkludert med at vi kanskje glemte dem i bilen. Det er likevel veldig rart at den ene gangen det skjer, så er det noen som stjeler den. Den står på vår private eiendom og et stykke fra hovedveien. Vi må ha hatt maks uflaks, sier den daglige lederen, og forteller at opplevelsen har preget henne og mannen.

– Vi synes det hele er veldig ekkelt. Vi har sovet dårlig og vært oppe nesten hver time for å sjekke om den andre bilen vår enda står her, og vi føler oss rett og slett litt redd.

Kan få konsekvenser for driften

Nå krysser hun og mannen hennes fingrene for at bilen dukker opp igjen.

– Vi har ikke budsjettert med kjøp av ny bil, og det er denne vi bruker både til å hente varer og levere ut pizza. Vi kan ikke levere ut pizza med vår privatbil, så det tilbudet stopper opp til vi får den tilbake. Det er veldig kjipt med slike uventede hendelser, og det gjør oss veldig bekymret ved at det kan få konsekvenser både for bedriften og oss privat, sier Azizpour.