iTromsø har skrevet om Sommerlyst skole som planlegger en omorganisering mot en «fleksibel» skolemodell, med større grupper.

Saken har skapt spørsmål hos kommunepolitikerne som ikke har vært kjent med at skolen skal gå vekk fra klasseromsundervisning til fordel for en «base»-basert modell.

Debatt

Utdanningskomiteen hadde torsdag en lengre debatt hvor rektor Maria Holst og tillitsvalgt Svein Aasjord var til stede og fikk redegjøre for sine standpunkt.

– Vi gjør endringer for å ta i bruk hele skolebygget og alle undervisningsrommene vi har tilgjengelig på skolen. Ved å kunne gi undervisning i ulike gruppestørrelser gir det lærerne mye mer fleksibilitet. Det vil også gjøre det mindre ressurskrevende og mindre stigmatiserende å motta spesialundervisning, sier hun.

KRITISK: Tor Arne Morskogen (H) mener ledelsen ved sommerlyst prøver å snikinnføre baseskole ved Sommerlyst.

Høyre-politiker Tor Arne Morskogen mener skoleledelsen aktivt går mot Tromsø-politikernes ambisjoner i skolepolitikken.

– Kommunestyret har vedtatt at man ikke ønsker baseskoler. Det er det Sommerlyst nå beveger seg mot, bare uten åpne landskap. I realiteten er det å snikinnføre en baseskole-modell på Sommerlyst, sier han.

Nedstemt

Utdanningskomitéleder Elin Jørgensen mener på sin side at skoleledelsen har sitt på det rene.

– Omorganiseringa er innenfor de fullmakter rektor har for organisering av skolen. Vi kan ikke detaljstyre skolene, og må overlate dette til rektor. Det er positivt at vi nå får en orientering om saken av både rektor og en fagforeningsrepresentant for lærerne, sier komitéleder Elin Jørgensen.

– Ifølge utdanningsdirektoratet er rektors viktigste oppgave er endringsledelse, og endringene vi gjør på Sommerlyst er helt i tråd med det, sier rektor Maria Holst.

Mens Høyre og Frp ønsket å sende saken til kommunestyret til behandling, ble de nedstemt av resten av komiteen.

– Jeg synes det er rimelig spesielt av komitéleder Elin Jørgensen å mene dette er «detaljstyring», når hun i forrige komitémøte ville detaljstyre hvilke kurs kommuneansatte skulle delta på. I realiteten overlater de her den politiske styringen til administrasjonen, sier Morskogen.