Tromsø sentrum AS er et selskap stiftet av kommunen, gårdeiere og næringslivsaktører i sentrum, som hver har gått inn med en million kroner i egenkapital. Planen er et samarbeid som skal utforme langsiktige og forpliktende strategier for utvikling av bykjernen i Tromsø og skape mer aktivitet. Nå har selskapet fått på plass daglig leder.

Det er ordfører Kristin Røymo svært fornøyd med.

– Trude har en kjempekompetanse og er en blanding av fart og klokskap som Tromsø sentrum vil ha godt av.

Appellerte

Ørpetvedt gleder seg til å begynne i jobben.

– Da jeg så stillingsutlysningen tenkte jeg at dette vil jeg bli med på. Stillingen appellerte til meg som person.

Hun har ambisjonene klare for sentrum.

– Jeg vil sette sentrum på kartet i større grad enn det er i dag. Vi skal i gang med en strategiprosess nå, så blir det full fart med arbeidet når jeg begynner i august. Det er et engasjement blant samarbeidspartnerne for å få ting til i sentrum, i verdens vakreste by, sier hun.

Nerstranda-sjef Veronica Evertsen er styreleder i Tromsø Sentrum AS.

– Det har vel aldri vært så mange byggeprosjekt samtidig i Tromsø sentrum. Det vitner om en voldsom utvikling. Havneterminalen og Kirkeparken er bare to av de store prosjektene som vil bety mye for sentrum sier hun, og Røymo tilføyer:

– Så har vi utviklingen av Mack-kvartalet, Nordbyen-prosjektet og så fort som mulig universitetsmuseet.

Landsby

– Vi er i ferd med å te oss som en by, og ikke som en landsby som vi har gjort i altfor mange år. Vi har til og med sett ut som en landsby, men det gjør det ikke lenger. Nå får vi friskt blod til å lede arbeider, sier Sindre Helmersen som er nestleder i styret.

Et stort aktivitetsnivå i sentrum gjør tidspunktet ideelt for samarbeidet mener Evertsen.

– Vi tenker utvikling og samarbeid mellom ulike aktører, og så skal vi etter strategiarbeidet ha klart hvilke konkrete ting vi skal jobbe med og måles etter, sier styrelederen.

Selskapet den nye daglige lederen kommer fra, Kvitebjørn Varme, har i år og i fjor arbeidet med graving i sentrum for å legge inn miljøvennlig fjernvarme.

– Nå går jeg fra å ha jobbet med ting under jorda til over jorda i sentrum, sier hun.