Skal presentere Ramberg-erstatter onsdag

Ordfører Kristin Røymo skal sammen med kommunestyregruppa og Ap-styret finne en kandidat til å overta ledervervet i Byutviklingskomiteen.

Aktuelle? Fra venstre: Marta Hofsøy, Kristine Larsen og Elisabeth Steen

pluss

Ragni Løkholm Ramberg (Ap) skal ifølge Røymo inn i en annen komité, men forlater altså ledervervet i byutviklingskomiteen.

– Byutvikling i Tromsø er vanvittig viktig. Det bygges mer enn noen gang før. Behovet for nye boliger og arbeidsplasser gjør ledervervet i byutviklingskomiteen til et av de viktigste i byen, sier ordføreren.

LES OGSÅ: Ragni Løkholm Ramberg (Ap) trekker seg

– Kom som et sjokk

Hun beskriver Rambergs avgang som et sjokk.

– Jeg har jobbet tett med Ragni de siste to årene. Hun har ikke gitt noen signaler om at hun har vurdert å trekke seg delvis ut av politikken. Heldigvis får vi beholde henne i kommunestyret, sier Røymo.

Leter etter erstatter

Arbeiderpartiet skal finne en erstatter til Ramberg. Dersom de ønsker å opprettholde kjønnsbalansen slik som den er nå, vil det etter alle solemerker bli en kvinne. – Jeg ønker ikke å spekulere i hvem det blir. Det skal avgjøres av kommunestyregruppa og styret i Tromsø Ap, sier Røymo.

I og med at Aps samarbeidspartier har lederen i de andre komiteene, kan det trolig tas for gitt at Rambergs etterfølger blir en Ap-politiker.

Her er noen alternativer:

Marta Hofsøy: Fremadstormende, ung politiker med god kjennskap til Ap sentralt.

Olga Goldfain: Vil ta med seg næringslivserfaring inn i en jobb som i stor grad involverer næringslivet.

Kristine Larsen: Organisatorisk nestleder i Arbeiderpartiet lokalt og en politiker som det er umulig å kommue utenom i en slik vurdering.

Tonje Tunstad: Et ubeskrevet blad for de aller fleste, men som fort kan ha ambisjoner om å påta seg mer ansvar.

Elisabeth Steen: Leder for Tromsø Arbeiderparti.