I kjølvannet av at leder av styringsgruppa i Tenk Tromsø trekker seg, åpner ordfører Kristin Røymo for en reorganisering av Tenk Tromsø.

Styringsgruppen har til nå bestått av representanter fra kommunen, fylkeskommunen og Statens vegvesen. Gruppen har vært svært sentral i å legge premissene for den politiske debatten og prioriteringen av veiprosjekter for Tromsø kommune.

– Ny fase

– Tenk Tromsø er kommet inn i en ny fase. Organiseringen må drøftes fremover, sier Røymo.

– Er det aktuelt å ta opposisjonen med i styringsgruppa?

– Nå har kun Arbeiderpartiet vært representert, med lederen, men det er helt nødvendig at vi åpner opp. Da kan for eksempel en representant fra opposisjonen være aktuell å ha med, samt noen flere politikere fra de styrende partiene. Om organiseringen blir slik som i dag, med en styringsgruppe, har vi ikke landet på ennå, sier ordføreren.

LES OGSÅ: Disse kan være aktuelle til å over­ta leder­vervet (for abonnenter)

– Naturlig å følge med

Høyres gruppeleder Erlend Svardl Bøe er ikke fremmed for tanken om at opposisjonen inviteres med i den videre prosessen med Tenk Tromsø.

– Det er blant annet en gruppe som skal forhandle med staten. Den må settes sammen. Ellers er dette noe vi som Høyre må vurdere om det er noe vi har lyst til å være med på. Vi har vært med på et forlik, så det vil være naturlig at vi er med videre i oppfølging av prosjekter, men det er for tidlig for meg å gi en uttalelse på om vi er med eller ikke, sier en avventende Bøe.