I 2011, på et møte i styret for I.L. Blåmann, spilte Odd-Børge Lunde Hansen inn ideen om å lage en skatepark for bygdas unge.

Lørdag kunne han og de andre ildsjelene som i seks år har jobbet utrettelig med å få parken på plass, endelig åpne den.

– Den har blitt kjempebra! Dette har vært et etterlengtet tilbud! sier Sunniva Hongmu Olsen Storvand (16).

Håper på lignende tilbud

Storvand har sammen med venninnene Elin Klaudiussen (16), Ida Helene Eriksen (15) og Hedda Kjelkvik (15) tatt turen fra Tromsø til bygda for å få med seg åpningen.

Hun forteller at hun har skatet i halvannet år, og at hun har gledet seg lenge til å prøve seg i en skikkelig betongpark.

– Jeg håper de lager noe lignende i byen, føyer 16-åringen til.

Eriksen er på sin side er hakket mer spent enn opprømt.

– Det er første gang jeg prøver meg på skating, medgir hun og ler.

Se bildeserie fra åpningsfesten (for abonnenter)

Ingenting imot å reise

Også Isak Lorenzo (12) og Stella Bludd (12) har ventet på å få prøve seg i parken mens den det siste året har vært under konstruksjon.

Bludd bor i Ersfjordbotn, og har skatet siden hun var seks år gammel, mens Lorenzo har tatt turen fra Tromsdalen for lufte sparkesykkelen, eller "skute" som de unge kaller aktiviteten.

Begge er svært fornøyde med tilbudet.

– Vi har allerede kjørt mye her før den offisielle åpningen, forteller Bludd.

– Ja, det har virkelig blitt bra, legger Lorenzo til.

– Du har ikke noe imot å måtte reise fra Tromsdalen for å kjøre i park?

– Nei, ikke i det hele tatt! Det er så fint her, svarer han.

FRA TROMSDALEN: Isak Lorenzo (12) reiste fra Tromsdalen til Ersfjordbotn for å teste sparkesykkelen i parken. Han fikk selskap av den erfarne skateren Stella Bludd (12).

Takket for hjelpen

Forut for selve åpningen, trippet skatere og skutere i alle aldre utålmodig, mens blant annet ordfører Kristin Røymo og Odd-Børge Lunde Hansen talte.

Røymo avslørte at hun i 1989, året skateboard ble lovlig i Norge etter forbudet i 1970, kjøpte sitt første og eneste skateboard.

– Jeg er jo fra Ersfjordbotn, og her var det ikke engang asfalt da. Det gikk med andre ord ikke så bra med skatekarrieren. Kanskje du kan holde litt voksenopplæring, Odd-Børge? sa Røymo.

I talen vektla hun arbeidet Hansen og de andre frivillige, samt sponsorer og bidragsytere, har lagt ned for å realisere prosjektet. Noe også Hansen selv gjorde, da han i sin tale takket for alle hjelpen han og I.L. Blåmann har fått.

– Nå handler det om å ta vare på anlegget og hverandre, understreket han.

FRIR TIL KOMMUNEN: Odd-Børge Lunde Hansen og I.L. Blåmann fikk 5.000 kroner fra kommunen. Hansen takket for sjekken, men påpekte at det fint kunne vært flere nuller på den.

Flere skateparker

Høyrepolitiker og partiets idrettspolitiske talsmann i Tromsø, Tormod Ingebrigtsen, talte også til forsamlingen.

– At I.L. Blåmann engasjerer seg i den uorganiserte idretten, hvor barn selv organiserer seg, lærer hverandre hvordan det skal gjøres og tar vare på hverandre, er strålende. De går foran og jeg håper andre vil følge etter, sa han.

Regjeringen har i år satt av 100 millioner over tre år som skal gå til uorganisert idrett, slik som skateparken i Ersfjordbotn.

– Jeg er helt sikker på at vi vil få flere slike anlegg i Tromsø, tilføyde Ingebrigtsen og tittet over på Røymo.

– Jeg ser at ordføreren nikker... Da får vi det til! fortsatte han.

Ved åpningen fikk Odd-Børge Lunde Hansen og idrettslaget en sjekk på 5.000 kroner fra kommunen og ordføreren. Pengene skal gå til forskjønning av området rundt parken.

– Det er bare å legge til flere nuller, sa mottakeren lattermildt, og fortsatte:

– Det er ennå et stort behov for slike anlegg i kommunen. Bare her har vi ennå 300 kvadratmeter som fint kan bygges ut ... En betongbowl hadde ikke vært så dumt.