– Vi er så glad i dans og musikk, hvordan kan vi beskrive det? spør Silje Solheim Johnsen idet stykket deres begynner. Sammen med Ola Asdahl Rokkones tar de barn og foreldre med på en reise som i stor grad bestemmes av publikum selv.

– Vi stiller spørsmål og får innspill av publikum som har mye å si for hvordan forestillingen utvikler seg. På den måten blir den forskjellig fra gang til gang, forklarer Johnsen.

Premiere

Flere familier hadde tatt veien til Rådstua på søndag for å se forestillingen «Ubeskrivelig». Flere av detaljene i forestillinga er det publikum som bestemmer. De fikk bestemme at stykket skulle handle om en mus og en løve, og at reisen deres skulle gå til Afrika.

Blant barna som fikk være med å forme forestillinger er Sondre Thinn Hatlen.

– Det var en veldig gøy forestilling. Spesielt musikken, det var den beste delen, sier han.

Mamma Åshild Thinn er enig i at det var en bra forestilling.

– Det var kjempefint, morsomt og engasjerende.

UKJENT REISE: Ola Asdahl Rokkones og Silje Solheim Johnsen lar publikum avgjøre flere detaljer i forestillingen deres. Her er de som mus og løve på vei til Afrika. Foto: Miriam Leiros

Stort prosjekt

Johnsen danset i forestillingen, mens Rokkones spilte saxofon.

– Det er en viktig forestilling, det å engasjere barn og voksne til å beskrive kunst. Det er ikke lett, men det er viktig. Jeg er veldig fornøyd med premièren, sier Johnsen.

Rokkones er også veldig fornøyd med premièren, spesielt etter så mye arbeid som de har lagt ned i forestillingen.

– Det var Siljes idé i starten. Hun ville lage en forestilling der man setter ord på dans og musikk. Det er det vanskeligste plottet jeg har hørt om, så nå føler jeg at vi har klart det umulige, forteller Rokkones.

VELLYKKET: Silje Solheim Johnsen og Ola Asdahl Rokkones var veldig fornøyd med søndagens førpremière på stykket «Ubeskrivelig». Foto: Miriam Leiros

Klart for DKS

Forestillingen som hadde premiere søndag skal videre på turné til høsten. Den kulturelle skolesekken skal turnere rundt Nordland og Finnmark.

– En samtale mellom kunstner og publikum er viktig for å holde kunsten relevant. Det er det vi vil formidle med denne forestillingen. Om den er bra nok til det vet jeg ikke, men vi måtte bare starte et sted, sier Johnsen.