Thons planer for boliger nord i sentrum ble lansert for flere år siden. I mars 2013 skrev iTromsø at «Milliardær Olav Thon ønsker å reise et 11-etasjer stort «Thon-tower» i Saraholla.

Bueformet blokk

Prosjektet skulle bestå av rekkehus langs Elvegata og ei 39 meter høy blokk, med parkering i kjeller. Den bueformede høyblokka «Solseilet», tegnet av Steinsvik Arkitektkontor, ble presentert som prosjektets punktbygg.

11. desember 2013 vedtok byrådet å legge planforslaget ut på høring. 18. juni 2014 godkjente kommunestyret reguleringsplanen for kvartalet Rektor Steens gate, Elvegata, Storgata og Verftsgata.

13 etasjer høyt

iTromsø har skrevet flere ganger tidligere at prosjektet har blitt utsatt. Nå har Thon Eiendom laget nye illustrasjoner av hele prosjektet som de kaller Solseilet.

– Solseilet vil bli et av de flotteste boligprosjektene i Tromsø med sitt unike design og høyde. Med til sammen 13 etasjer gir dette leilighetene en fantastisk utsikt, heter det på prosjektets nettside.

Illustrasjonene viser hvordan blokk og rekkehus blir utvendig, og viser utsikten fra innsiden av leilighetene.

– Solseilet går ikke utover regulert høyde, dog er prosjektet bearbeidet slik at antall etasjer er optimalisert innenfor høyder i reguleringsbestemmelsene, skriver Tonje Marie Haugbro i en epost til iTromsø.

Byggestart ikke tidfestet

Haugbro er direktør for boligsalg- og eiendomsutvikling i Thon Eiendom. Ifølge henne jobber de for at det blir salgsstart for Solseilet til høsten.

– Det blir til sammen 74 selveierleiligheter fra første til 13. etasje. Størrelsen blir fra cirka 29 til 148 kvadratmeter, skriver hun.

– Når blir det byggestart for Solseilet, og må et visst antall leiligheter være solgt før spaden går i jorda?

– Det er ikke tatt en endelig beslutning om byggestart eller øvrige salgsbetingelser.