I et heller slitent lokale på Tomasjord har Mats Olav Martinsen, eier og daglig leder av Sky Fitness sett gull. Der skal han nemlig starte opp sitt tredje Sky Fitness-treningssenter i Tromsø.

– Vi har planer om å åpne i midten av september. Det er i alle fall det som er målet vårt, siden treningssentersesongen begynner i perioden mellom august og september, forteller Martinsen.

Stor etterspørsel

Helt siden Martinsen åpnet sitt første Sky Fitness-senter i Tromsø i 2015, har etterspørselen vært stor for å åpne treningssenter på fastlandet.

– Jeg har personlig blitt nedringt av folk som lurer på om vi skal åpne på fastlandet, og hver gang jeg deler eller publiserer noe på sosiale medier, så er det alltid noen som kommenterer at vi må åpne der, sier eieren.

TRENINGSSENTER: Det er i dette lokalet på Tomasjord Sky Fitness skal etablere seg.

Tapt millioner under brua

Livet har derimot ikke alltid gått på skinner for Sky Fitness. I Starten av 2016 hadde Martinsen planer om å starte opp et treningssenter i lokalene under Tromsøbrua i Tromsdalen. I dag står lokalene enda tomme.

– Det har vært mye fram og tilbake med de lokalene. Vi fikk jo klarsignal av Tromsø kommune om å starte der, men Statens vegvesen ville ikke tillate oss å bruke parkeringen utenfor.

– Hvor mye har dere tapt på den saken?– Vi har tapt en del på lagerleie og arbeidstid. Jeg vil anslå noe rundt 500.000 kroner.

– Er tapte kunder også en del av det anslaget?– Det er ikke med tanke på omsetning. Der tror jeg vi har tapt ganske mange millioner av kroner.

Gir ikke opp Tromsdalen

Til tross for å ha kjempet i over ett år om å få åpne i Tromsdalen, har ikke Mats Olav Martinsen planer om å legge prosjektet bak seg.

– Nå kommer det en ny rundkjøring som skal opp mot Otium i Tromsdalen. I den forbindelse bygges en ny vei som vi kan koble oss på, forteller Martinsen.

Samtidig påpeker han at åpningen på Tomasjord ikke markerer dødsdommen til Tromsdalsplanene.

– Lokalene på Tomasjord vil være et godt alternativ til de på fastlandet inntil vi får åpnet i Tromsdalen.