Kvaløysletta Sykehjem har hatt flere besøk av kjæledyr før. Det er liten tvil om at besøkene blir tatt godt imot av både beboere og ansatte, som alle etter tur fikk hilse på de fem uker gamle valpene.

– Det er ingenting som får de som bor her til å kvikne til like mye som dyr. Får de en valp i fanget, lyser hele ansiktet opp i et stort smil. De snakker mer og er mer livlige enn til vanlig. Det er fantastisk å se, sier Gerd Pedersen, avdelingsleder på sykehjemmet.

Pedersen har flere historier å fortelle om dyr på sykehjemsbesøk.

– Jeg hadde med en besøkshund på et sykehjem. Da var det en av damene som bodde der som nesten sprang etter meg med gåstolen sin for å hilse på, sier hun med en latter.

Veldig koselig

En av beboerne som fikk holde en av valpene var Steinar Wilhelmsen.

– Jeg er veldig glad i hunder. Vi har en hjemme, men den får jeg ikke sett nå. Da er det veldig trivelig at disse små her kommer på besøk. De var jo veldig trivelige, sier Wilhelmsen med et stort smil.

Og han er ikke alene om å synes at valpene er søte.

I sofakroken har det samlet seg en gjeng eldre damer som sitter og beundrer valpene.

– Se så søte de er!

– Jeg tror de trives her hos oss, jeg.

– Det er jo gøy bare å se på dem.

De er alle enige om at slike hunder hadde vært fint å ha på sykehjemmet, helt til mamma Ona kommer inn.

– Oi oi oi, den var stor! Nei, den er det ikke plass til her, sier de.

Valpene som nå er så små at de kan holdes på fanget, blir nærmere 50 kilo når de er fullt voksen. Noen blir enda større enn det og.

126 valper

Det er Trine-Lise Nystad og Therese Albrigtsen som har med valpene. På 11 og et halvt år har de fått til sammen 126 valper. Dette er første gang de tar valpene med på sykehjemsbesøk.

– Det er så trivelig å se hvor glad de eldre blir når de får holde dem. Også er det jo veldig bra sosialisering for valpene, sier Nystad som er veldig fornøyd med besøket.