Torsdag kveld blir «Viking Sky» døpt på Prostneset av Torstein Hagens søster Marit Barstad.

– Det er to grunner til at jeg valgte Tromsø som by til dåpen av «Viking Star», starter Hagen etter spørsmål fra iTromsø om hvorfor Tromsø hadde blitt utpekt.

– Den ene er at jeg har lyst til å vise folk en helt fantastisk del av verden. Den andre er på grunn av det som skjedde i Bergen.

– Ville finne en ordfører

I 2015 ble søsterskipet til «Viking Sky», «Viking Star», døpt i Bergen. Gudmor den gangen var daværende ordfører i Bergen, Trude Drevland. I tiden etterpå ble Drevland siktet for grov korrupsjon for forhold i forbindelse med rederiet. Saken mot den tidligere Bergen-ordføreren ble henlagt, men hun ble nødt til å gå av som følge av anklagelsene.

– Det som skjedde den gangen var helt urettferdig. Hun hadde ikke gjort noe galt, forteller Hagen.

I forbindelse med dåpen av «Viking Sky», ville Hagen at det skulle skje Nord i Norge.

– Vi ønsket å finne en ordfører som turte å ta oss godt imot til tross for det som hadde hendt tidligere, sier skipsrederen.

Møtte Aarbakke

Og da Hagen kom til Tromsø, ble han møtt av daværende ordfører Jarle Aarbakke.

– Jarle tok oss veldig godt imot, så det var da vi bestemte oss for at vi ville ha dåpen i Tromsø. Det er hans fortjeneste at vi valgte denne byen, forteller Hagen.

– Stormet veldig

Aarbakke selv hadde ikke forventet at det skulle bli så store konsekvenser etter møtet med Hagen.

– Det er jo hyggelig at han sier det er på grunn av meg at han valgte Tromsø, men det er jo litt sant også. Det stormet veldig rundt det som skjedde i Bergen, men som ordfører så syntes jeg det var på sin plass å ta imot en mann som sto bak et så fantastisk prosjekt som å få inn norsk kultur og historie inn i et cruiseskip, forteller Aarbakke.