Han har over 20 år med ledererfaring bak seg. I tillegg er Roy Arne Johannessen en av landsdelens mest profilerte standupkomikere, men komikertrynet følger han ikke inn i nyjobben fra 1. oktober.

– Bortsett fra det med kreativiteten i jobben, blir jeg ikke å være komiker i jobben. Mennesker har mer enn ett aspekt ved seg. Jeg er for eksempel jurist, og det har ingenting med standup å gjøre, sier Johannessen, som har jobbet i Ishavskraft i snart to år.

«Pyrra» eller «Miden»

Han forteller at det var et tungt valg å forlate Troms Kraft, som han er svært glad i.

– Jeg har bare gode ting å si om Troms Kraft. Det har vært helt fantastisk å få jobbe der, og jeg legger ikke skjul på at det var en tøff avgjørelse å forlate Norges fjerde største kraftselskap.

Johannessen, som er oppvokst på Lunheim, er også kjent med kallenavnene til Amfi Pyramiden, som ofte blir brukt av lokalbefolkningen på fastlandet.

– Jeg bruker nok «Pyramiden» i min dagligtale, men det har nok vært øyeblikk hvor jeg har hatt hettegenser og skateboard under armen, hvor jeg har sagt «skal vi stikke på pyrra». Så er det noe med at når folk i Dalen begynner å lage kallenavn på ting, så blir det sånn. Et godt eksempel er Tromsdalen Kultursenter, som vi nå kjenner som «Kulta».

Har store planer

Johannessen får relativt kort avstand til jobben fra sin bolig i Tromsdalen. Her har han allerede målt 44 sekund fra sin egen inngangsdør til Pyramidens inngangsparti.

– Her skal jeg nok knappe inn tiden til 30 sekunder etter hvert.

Når han starter i jobben 1. oktober, har han allerede store planer for å gjøre Pyramiden stor igjen.

– Pyramiden er en av de gode, gamle kjøpesentrene i byen, som har vært der i over 25 år. Jeg vil gjerne bidra til at senteret skal ta et steg opp igjen og bli et viktig senter for Tromsdalen og for byen. Det finnes allerede en vilje og interesse fra eierne for å få dette til. Det skjer ting «as we speak», uten at jeg konkret kan gå inn på hva det er, sier Johannessen.