– Jeg begynte i gruppa i forrige århundre, sier Lilleeng og ler mens hun lager kaffe i sitt hjem like ved Kongsbakken.

Aldersgjennomsnitt på 84 år

Hun er en av ti personer som er medlem av trimgruppa «Alfheim Trim & Swim». Selv er hun instruktør for gruppa som har et aldersgjennomsnitt på 84 år.

– Jeg har bestandig vært aktiv og hadde min første instruktørjobb i speideren. Da ledet jeg morgengymnastikken, sier hun.

Det var i 1998 at Lilleeng tok over instruktøransvaret for gruppa som da het «Tromsø husmorgymnastikk».

– Jeg begynte som medlem der. Hun som var leder ble syk mot slutten av 1990-tallet, så da begynte jeg å hjelpe henne under treningsøktene, sier hun.

– Da hun gikk bort, sto vi rundt 20 medlemmer som ikke visste helt hva vi nå skulle gjøre, legger hun til.

STERKE LEGGER: Som avslutning på treningssesongen dro «Alfheim Trim & Swim» på tur til Ersfjordbotn. Fra venstre på bildet: Birgit Møller, Aud Hansen, Oddbjørg Elvevold, Karin Øien, Kari Fossland, Asbjørg Theodorsen, Laila Munkvold og Inger Lilleeng. Margit Solberg og Britt Widding er også medlem, men var ikke med på denne turen.

Møtes hver tirsdag

Med litt overtaling fra de andre medlemmene, tok Lilleeng på seg ansvaret.

– De overtalte meg til å overta, så jeg fortsatte med noen av øvelsene som vi hadde hatt tidligere. I tillegg laget jeg mitt eget program og la til ny musikk, forklarer hun.

Hver tirsdag møtes gjengen til en times trening på Alfheim, før de deretter beveger seg over til svømmebassenget. Første del av treningen kan beskrives som aerobic, hvor de blant annet får trent hofte, armer, lår og balanse.

– Det er spreke damer, konstaterer 85-åringen.

I september fyller Lilleeng 86 år, og hun har absolutt ingen planer om å legge joggeskoene på hylla.

– Treningen betyr alt for meg. Jeg og venninne som trener har alle noe å streve med på privaten, så treningen er en fin avkobling.

– Jeg har alltid hatt denne trimmen å gå til, og det har vært utrolig viktig i enkelte periode. Vi i gruppa har ikke vært venninner fra vi var barn, men vi har blitt veldig glad i hverandre, sier hun.

Sosialt

I tillegg til trimmen går de en gang i måneden på kafébesøk, arrangere julebord og går på turer.

– Det er det sosiale som er viktigst, så kommer de positive helseeffektene som noe ekstra.

Nå om sommeren har gjengen en pause, men til høsten starter de igjen opp med treningen på Alfheim hver tirsdag.

– Til tross for at vi er gamle, bruker blodfortynnende og har andre skavanker, så fortsetter vi. Jeg får utrolig fine tilbakemeldinger fra venninne, og det betyr mye.

Hun forklarer at alle som ønsker kan få være med på aktivitetene.

– Vi reklamerer jo ikke noe for dette, så det er stort sett venninner av venninner som kommer. Men det er åpent for alle, sier hun.