Senteret har vokst ut av lokalene – nå får de dobbelt så stort areal

Tromsø Kampsportsenter har siden oppstarten hatt mottoet «kampsport for alle». For å kunne opprettholde slagordet, har de sett seg nødt til å flytte.

BOKSER SEG UT: Daglig leder ved Tromsø Kampsportsenter, Eirik Mortensen, håper å være på plass i nye lokaler i midten av august.

pluss

Nå har de nemlig vokst seg ut av lokalene i Strandgata. Per nå har de 365 medlemmer og interessen for tilbudet øker. I lokalene de disponerer, hvor de har holdt til i fire år, har de 38 treningstimer hver uke.

For å ha muligheten til å utvide tilbudet skal de nå flytte inn hos Tromsø sport- og eventsenter i Macks gamle lagerlokaler i sørbyen, hvor de får 1.154 kvadratmeter å boltre seg på.

– Det er mer eller mindre dobbelt så stort som det vi har nå, så vi får en voldsom kapasitet, sier daglig leder av Tromsø Kampsportsenter, Eirik Mortensen.

LES OGSÅ: Innbrudd i treningssenter i sentrum - japansk sverd stjålet

– Ferien er avlyst

iTromsø har tidligere omtalt planene for Tromsø sport- og eventsenter, som Roger Fagerheim, Milad Shakir, Mariana Hamami, Reza Deheshjoo og Andreas Pålsson har investert millioner av kroner i. Sportssenteret er på nærmere 5.000 kvadratmeter og har som mål å fremme folkehelsen, ha et stort mangfold, et sprudlende folkeliv og vil arrangere det de lover er arrangementer av høy kvalitet.

Kampsportsenteret håper å være på plass i midten av august.

– Det blir en veldig travel sommer, så ferien er avlyst, sier og Mortensen og ler.

– Det er såpass artig å gjøre dette at det nesten blir litt som ferie, legger han til.

Satser på barn og unge

Mortensen har siden oppstarten drevet senteret alene, men nå skal det komme flere inn på eiersiden.

– Vi får inn litt mer bistand og økonomisk drahjelp, blant annet en daglig leder som tar seg av drifta. Jeg har hatt en potetrolle, som inkluderer alt fra det å være vaskehjelp til daglig leder, sier han.

Som en del av den økte kapasiteten, starter de nå en større satsing på barn og unge. De vil i de nye lokalene få på plass syv nye barnepartier og fem nye ungdomspartier innen greinene kickboksing, brazilian jiu-jitsu, urban ninjas, knøttejudo, lightsaberkids, boksing og MMA.

LES OGSÅ: Skal bli best på trening når de åpner nytt bygg til høsten (for abonnenter)

Egne stevner

I tillegg får de muligheten til å arrangere store nasjonale stevner i eget lokale. Hittil har de måttet leie egne idrettsarenaer, noe som koster mye penger og mange dugnadstimer.

– Det kommer til å bli deilig. Det er mye entusiasme blant medlemmene, spesielt omkring dette med kamparenamulighetene. Vi senker terskelen veldig for å arrangere stevner, sier Mortensen.

– Vi håper å kunne ha stevner annenhver måned, både interne, regionale og nasjonale, sier han.

– Oppfyller visjonen

Aktørene bak Tromsø sport- og eventsenter skriver i en e-post til iTromsø at de er strålende fornøyd med å ha Tromsø Kampsportsenter med på laget.

– Tromsø kampsportssenter går inn under samme tak som oss, og det blir en viktig samarbeidspartner for å oppfylle vår visjon. De er målrettet, ambisiøse og står for gode verdier. Det er noe som vil selvsagt etterstreber, heter det i e-posten.