Milad Shakir (34), Reza Deheshjoo (33), Andreas Pålsson (29), og Mariana Hamami (31) har kommet helt fra Sør-Sverige og opp til Tromsø for å gi tromsøværingene en smak av hittil ukjente idretter.

Idretter med vegger og tak

Det nye senteret, som ligger i de gamle lokalene til Mack, skal tilby de uvanlige idrettene padel og cageball.

Padel spilles med racket og minner mye om tennis, men har vegger på alle sidene og man spiller dobbel.

Cageball er innendørsfotball på kunstgress. Også dét med vegger rundt banen.

Smarte løsninger

De har lagt vekt på smarte løsninger. Her kan man bestille tid på internett, og så får man en kode man kan låse seg inn med. Senteret vil dermed bare være betjent deler av dagen.

– Lokalet kommer til å være åpent fra klokken 06.00 til 23.00, sier Hamami, som skal være daglig leder for senteret.

Lavterskeltilbud

De svenske gründerne forteller at det blir et tilbud for alle målgrupper. Her kan unge som gamle komme, og man trenger ikke å være idrettsinteressert heller for å komme innom.

– Både padel og cageball vender seg til en veldig bred målgruppe. Alt fra barn og unge som kan holde en racket og vil spille ball, til de som er litt eldre. Selv de som ikke er idrettsinteresserte vil kunne ha det gøy her, sier Shakir.

Det vil også være en plass hvor man kan rehabiliteres etter skader.

– Belegget både på padelbanen og cageball-banen er veldig skånsomt for beina, sier Deheshjoo.

Eventdelen av navnet kommer av at de ønsker å ha arrangementer i lokalene, og de lover at det vil bli arrangementer der om ikke så altfor lenge.

Investert millionbeløp

Sist gang lokalene var i bruk var under sjakk-OL. Nå er det ikke mye som minner om sjakkbrett og sjakkbrikker der. De har hentet banene direkte fra Spania og investert i flunkende nye garderobefasiliteter med dusj og badstue. De har til og med et eget selskapsrom.

– Vi vil ikke snakke om penger, men det har vært investert millionbeløp, sier Deheshjoo.

De understreker samtidig at de ikke har som mål å tjene penger på det.

– Idretten skal stå i fokus. Vi gjør dette for folkehelsen og mangfold i idretten. Hvis man vil tjene penger, må man gjøre det på noe annet enn idrett, sier Shakir.

Senteret åpner lørdag 24. juni klokken 12.00.