I august skulle den aller første versjonen av Kvalråkken gå av stabelen på Hella. Slik blir det imidlertid ikke, noe festivalsjef Line Berglund tar selvkritikk for.

– Vi kom veldig sent i gang med planleggingen. Det var ikke før i mars at vi i det hele tatt kom på tanken om å arrangere festival. I starten var det bare snakk om en hagefestival, men tanken ble større og etter hvert ble det et alternativ om å arrangere det på Hella.

Manglet godkjenninger

Berglund legger ikke skjul på at hun helst skulle arrangert festivalen på Hella.

– Vi fikk mange med på laget om å lage denne festivalen, men når saksgangen gikk som den gikk, så ble det knapt med tid for å skaffe godkjenninger fra kommunen, samt at det var mye ferieavviklinger.

FESTIVALSJEF: Line Berglund.

Helgarderte

I stedet for å risikere at festivalen skulle bli avlyst, valgte Berglund i stedet å gå for den opprinnelige planen.

– I stedet for å jobbe på spreng for å få alt på plass, og kanskje bare mangler én underskrift for å ha alt klart, valgte vi å se på andre alternativer. Det er jo et vernet område, og det skal sikres for at det ikke skjer skader på naturen, samt at det er skumle berg og sterk strøm i området, så vi har forståelse for dette.

– Siden dette er første året til Kvalråkken, så tok vi ikke sjansen på å gjøre noe halvveis.

Skalerer ned festivalen

Kvalråkken vil likevel arrangere festival i år, bare ikke på Hella.

– Vi har bestemt oss for å lage et hageselskap på privat eiendom. Det er like greit siden dette var planen vår fra starten av, sier Berglund.

Prøver igjen til neste år

Berglund har for øvrig ikke gitt opp håpet om å arrangere festivalen på Hella til neste år.

– Vi kommer til å arrangere det på Hella til neste år. Tromsø kommune var veldig positive til å ha en festival der, og da har vi litt bedre tid på oss til å få alt på plass.