Det kommer fram av en pressemelding sendt ut av advokat Ingar Nordmo Olsen i advokatselskapet Justitia.

Knoll og Tott legger ned kafeen i sentrum og det gjør de allerede mandag. Det er 17 år siden de åpnet dørene til spisestedet, men det har gått gradvis nedover etter at Jekta og K1 åpnet på Langnes.

- De største kreditorer og ansatte har fått beskjed. De ansatte er sikret lønn ved oppsigelse av NAV Lønnsgaranti, opplyser Olsen i pressemeldingen.

Oppbudsbegjæringen ble levert inn klokken 13.30 mandag ettermiddag.

Sentrumsdøden

Grunnen til at kafeen legger ned er at de har mistet kunder til kjøpesentrene.

- Knoll og Tott i byen har over lang tid hatt omsetningsvikt som følge av at kundene i større og større grad benytter seg av kjøpesentrene utenfor byen, står det i pressemeldingen.

Og ifølge pressemelding har det etter hvert blitt hard kamp om de få tromsøværingene som fortsatt tar turen til Storgata.

- Selskapet opplever økende konkurranse om de gjenværende kundene i sentrum, skriver Olsen.

- Gravevirksomheten i sentrum har heller ikke bidratt positivt med henhold til kundetilfanget, står det i pressemeldingen.

Åpnet nytt spisested for to måneder siden

Eierne skal imidlertid satse for fullt på Langnes. Det er bare to måneder siden Knoll og Tott-eierne åpnet et nytt spisted på K1.

– Konseptet vårt vil være hjemmelaget husmannskost laget fra bunnen av. Det vil ikke være noe halvfabrikat, sa daglig leder Peter Lundahl til iTromsø i april.

De driver i tillegg en annen restaurant i andre etasje på K1.

- På K1 opplever eierne en god og stabil omsetning, står det i pressemeldingen.